Witam,
Mam problem z centralka podczas zamykania i otwierania drzwi z pilota i z kluczyka nie zamykają się i buczy pompka od centralki co może być przyczyna?
Wymieniałem żarówkę w przełączniku do świateł i tam są krótkie przewody czy moglem coś tam rozłączyć jak je podciągałem żeby kostkę do przełącznika wpiąć?Bo po tym już auta nie zamknąłem i pompka buczała teraz ja rozłączyłem żeby jej nie zjarać. Mam wrażenie ze powietrze czuć z pod pokrywy pompki jak jest podpięta i zamykam drzwi...
Problem z centralnym zamkiem w Mk3...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
mogłeś...Adriano CK pisze:czy moglem coś tam rozłączyć
tak ogólnie to pewnie gdzieś jest nieszczelność
przy kazdych drzwiach masz takie wtyczki plastykowe zakonczone sitkiem polaczone z pofalowana guma - ktos pomyslal ze puszczenie sprezonego powietrza caloscia bedzie lepsze niz puszczenie dodatkowych przewodow pneumatycznych (ma swoje wady i zalety) natomiast zdarza sie ze te wtyczki sie luzuja i trzeba je dokrecic. U mnie to pomoglo
-
- Nowicjusz
Re: Problem z centralnym zamkiem w Mk3...
Witam,
dzięki za podpowiedzi znalazłem usterke kilka dni temu, była w bagażniku za osłonką na boku wypiol się przewód podciśnieniowy...pozdro
dzięki za podpowiedzi znalazłem usterke kilka dni temu, była w bagażniku za osłonką na boku wypiol się przewód podciśnieniowy...pozdro