Witam, od jakiegoś czasu mam problem z zegarkiem cyfrowym umieszczony pośród zegarów
Problem w tym że coś nie łączy i nie wszystkie segmenty są widoczne. Jak jest wilgo to jest lepiej
jak sucho gorzej. Trochę mnie to denerwuje bo zegarek był dla mnie bardzo użyteczny i "na miejscu".
Zabrałem się za rozbiórkę ale utknąłem na tym jak zdjąć tarczę. Zegary są trochę inne niż opisywane w artykułach:
http://www.vwgolf.pl/porady/czerwony-ko ... -golf-mk3/
ja mam coś takiego:
http://amkos.republika.pl/zegary/index.html
Próbowałem zdjąć wskazówki ale niestety nie chcą zejść - nie chcę używać siły bo boję się że coś zniszczę.
Może odlutować silniczki od płytki?
Z góry dzięki za wszelkie sugestie.
Naprawa zegarka cyfrowego MK3 TDI 95'
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
złap za wskazówkę (podważ widelcem) i kręć w lewo - przeciwnie do ruchu wskazówek zegara - zejdą
Już wszystko zrobione. Rzeczywiście schodzą ale bardzo ciężko (wydaje się że się że coś pęknie).
Niestety musiałem poskładać wszystko do kupy bo wyświetlacz jest zwalony i naprawić się go nie da (piny są doprowadzone bezpośrednio do "szkła" wyświetlacza i na tymże "szkle" zaciśnięte i zalane żywicą).
Nie wiem czy idzie gdzieś dokupić taki wyświetlacz (sklepy z elektroniką?) żeby spasował
rozmiarami i rozkładem pinów - nie mam zamiaru kupować całego licznika dla głupiego zegarka.
Jak znajdę chwilę czasu to wrzucę fotki z całej rozbiórki.
Tak czy owak dzięki za chęć pomocy
Pozdrawiam,
Niestety musiałem poskładać wszystko do kupy bo wyświetlacz jest zwalony i naprawić się go nie da (piny są doprowadzone bezpośrednio do "szkła" wyświetlacza i na tymże "szkle" zaciśnięte i zalane żywicą).
Nie wiem czy idzie gdzieś dokupić taki wyświetlacz (sklepy z elektroniką?) żeby spasował
rozmiarami i rozkładem pinów - nie mam zamiaru kupować całego licznika dla głupiego zegarka.
Jak znajdę chwilę czasu to wrzucę fotki z całej rozbiórki.
Tak czy owak dzięki za chęć pomocy
Pozdrawiam,
Robert