poduszka powietrzna - kontrolka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
poduszka powietrzna - kontrolka
Witam
Pytanie moje jest proste. Wieczorem postawiłem auto przed domem. Rano zauważyłem, iż kontrolka od poduchy po przekręceniu zapłonu nie gaśnie(tzn. zapala się->gaśnie->zapala się ponownie). Wcześniej było wszystko ok. Nic nie było ruszane, zmieniane. Trochę ta świecąca kontrolka mnie irytuje. Byłem sprawdzić to na kompie i błąd został wykasowany(podobno), ale po odpaleniu nie było go przez chwilkę i się pojawił z powrotem.
Macie jakieś sugestie, co do metody załatwienia tego tematu(bez użycia młotka )?
pozdrawiam
Pytanie moje jest proste. Wieczorem postawiłem auto przed domem. Rano zauważyłem, iż kontrolka od poduchy po przekręceniu zapłonu nie gaśnie(tzn. zapala się->gaśnie->zapala się ponownie). Wcześniej było wszystko ok. Nic nie było ruszane, zmieniane. Trochę ta świecąca kontrolka mnie irytuje. Byłem sprawdzić to na kompie i błąd został wykasowany(podobno), ale po odpaleniu nie było go przez chwilkę i się pojawił z powrotem.
Macie jakieś sugestie, co do metody załatwienia tego tematu(bez użycia młotka )?
pozdrawiam
Re: poduszka powietrzna - kontrolka
Ja mam podobny problem tez samoczynnie zapalila mi sie kontrolka tyle ze na komp pokazalo ze jest uszkodzony sensor poduszek, no i musze go wymienic zeby bylo okhumbug pisze:Witam
pozdrawiam
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
jak dotyczy to poduszki pasażera to kable pod fotelem nie mają z tym nic wspólnego - pod fotelem jest przewód z kostką od poduszki bocznej pasażera oraz jeżeli auto jest wyposażone przewód z kostką od czujnika niezapiętych pasówhumbug pisze:przepraszam, zapomniałem.....chodzi o poduszkę powietrzna od strony pasazera. Pod fotelem sa jakies wtyczki(żółta i czarna). Żółtą mi się udało wyciągnąć. Nie pomogło.
-
- Mały gagatek
- doggie
- V.I.P.
jak to nie błąd poduszki bocznej to przeczyszczenie nic nie da bo jak wyżej napisałem kable pod fotelem nie mają z nią nic wspólnego, trzeba dojść do połączeń pod kokpitem - potem i tak trzeba VAG-iem skasować bo sama nie zgaśniehumbug pisze:ok.. zaraz po pracy to sprawdzę i zobaczymy czy "przedmuchanie" pomoże
-
- Mały gagatek
- doggie
- V.I.P.
co do poduszki głównej pasażera to niestety trzeba zdemontować schowek po stronie pasażera a za nim są styki poduszki, natomiast jeżeli jest to faktycznie boczna pasażera - ta w fotelu - to spróbuj po kilka razy złączyć i rozłączyć kostkę od niej ta która jest pod fotelem a potem wykasować błąd- miałem tak ze dwa razy i zawsze pomogłohumbug pisze:No ja tez nie jestem pewien czy to chodziło o poduszkę w fotelu, boczną czy przednią po stronie pasażera. Sprawdzę te wtyczkę a później będę działał dalej.
Naprawdę trzeba będzie grzebać w kokpicie? Nie wiecie gdzie dokładnie znajdują się poszczególne czujniki?
za jasna ciasna nie moglem tych wtyczek rozpiac! Mozna to rozpiac nie lamiac tego? Shit!
FOHOO: rozłączenie akumulatora nie zresetuje kompa przypadkiem?
FOHOO: rozłączenie akumulatora nie zresetuje kompa przypadkiem?
Ostatnio zmieniony czw sty 07, 2010 21:57 przez humbug, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Mały gagatek