Wymiana błotnika, uzywka czy zamiennik?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
W swoim MK 3 mam zamontowane obecnie zamienniki ogólnie spasowane są nieźle i był bym zadowolony gdyby lakiernik nie spaprał roboty ale wiadomo oryginał to oryginał jest dużo lepszy jakościowo
Re: Wymiana błotnika, uzywka czy zamiennik?
ja mam zamontowanego klokkerholma, wygląda to tak - ], i jestem bardzo zadowolony, mogę polecić, ale to słysząłem rzeczywiście ze z zamiennikami bywa róznie, u mnie na szczescie spasowal perfekt
Rok temu mialem wymieniany błotnik i miałem ten sam dylemat. Za ori-używką przemawiało brak problemów z dopasowaniem, ale z drugiej strony nigdy nie wiesz co z nim działo się wcześniej. Zdecydowałem się na wysokiej jakości zamiennik, blacharz (mój dobry znajomy) trochę sie trudził, żeby go spasować, ale w końcu ponaciągał tak, że wszystko idealnie pasowało. Wszystko zależy od blacharza, jeżeli jest dobry fachowiec to wszystko dobrze dopasuje (to on zamawiał zamiennik). Całą zime przejezdziłem i nic sie z lakierem nie dzieje.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Czym go naciągał? Traktorem?kuuubatg pisze:blacharz (mój dobry znajomy) trochę sie trudził, żeby go spasować, ale w końcu ponaciągał
Jak wyjdzie nierówna szczelina między maską,a błotnikiem,czyli na końcach wąska,a na środku jama,to co zrobi? Maskę naciągnie,czy błotnik wgniecie?
Jak wyjdzie Ci taka szczelina to znaczy, ze jestes idiotą i kupiłes jakiś chłam. Z moim zamiennikiem był problem, ponieważ szczelina maski przy szybie była węższa niż przy reflektorze. Ponaginał błotnik i wszystko pasowało.
-
- Ma gadane
Re: Wymiana błotnika, uzywka czy zamiennik?
Zauwazylem ostanio ze odchodzi mi lakier na przednim blotniku. Dokladnie to na rancie od wewnetrznej strony, do zewnatrz. Oczywyiscie rozniez pojawila sie w tym miejscu rdza. Zastanawiam sie co z tym zrobic. Myslalem zeby dac do lakiernika, aby to zrobil, ale boje sie ze po zimie czy dwoch znow cos wyjdzie. Ostatnio znalazlem taka firme co piaskuje blachy i naklada ocynk. Myslalem o czyms takim zeby w ten sposob to zabezpieczyc i dopiero na to polozyc lakier. Nie wiem jaki moze byc koszt takiej imprezy, ale czy warto, jaki moze byc tego efekt?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Kolego,wyhamuj troszkę!kuuubatg pisze:Jak wyjdzie Ci taka szczelina to znaczy, ze jestes idiotą i kupiłes jakiś chłam
Czyli co? Twój blacharz jest idiotą?kuuubatg pisze:Z moim zamiennikiem był problem, ponieważ szczelina maski przy szybie była węższa niż przy reflektorze
- xlsss
- Użytkownik
- Auto: MK3
- Silnik: AAZ
- Kontakt:
Teraz to już ja mam dylemat, na allegro aż roi się od zamienników z podkładami, klarami gotowymi do malowania - ceny od 70 do 120 zł. Nie wiem jak w mk4, ale chyba nie będe ryzykował z kupnem ori używki do mk3