Sprawdziłem, w mk4 jest 6mm...na pewno nie nie ma problemu z odkręceniem.doggie pisze: Qto napisał(a):jakieś małe, jak dobrze pamiętam 8mm...
u mnie były znacznie mniejsze, nic nie mogłem dopasować, w końcu jak się udało odkręcić to na powrót przykręciłem zwykłymi śrubkami na śrubokręt krzyżakowy żeby następnym razem już się nie głowić
Będzie małe OT, chociaż część jest o śrubkach których nie mogłeś odkręcić...
Teraz mnie coś tknęło żeby sprawdzić... jakoś niedawno zamawiałem w ASO te śrubki, nr części N 104 241 01...i dostałem N 104 241 02 bo oczywiście tej co chciałem już nie produkują... właśnie te nowsze śrubki są w mk5 i pasuje do nich klucz 5,5mm (co widać na fotce niżej)
Kiedyś zamawiałem śrubkę do tapicerki klapy bagażnika, taki mały czarny na krzyżak...czekałem dwa tygle bo akurat nie było żadnej w kraju...dostałem to co na drugiej fotce...najzwyklejszy w świecie blachowkręt 3x16mm jakich mam w domu parę kilogramów...zapłaciłem ponad 9zł Zamówiłem kolejną z nadzieją że przyjdzie taka jak chcę...i przyszła taka sama, te co były wcześniej VW wycofał
śrubka do silnika dmuchawy (i obudowy nagrzewnicy) w mk5, do mk4 teraz dostaniecie taką samą przy zamówieniu w ASO. Różnica jedynie w łebkach, stara na klucz 6mm, nowa na 5,5mm
Śrubka tapicerki bagażnika w mk4 - taką dostaniecie zmawiając w ASO