Strasznie szumi od strony kierowcy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mgralien, u mnie też szumiało, tylko z drugiej strony - pasażera. Co prawda, od str. kierowcy też lekko szumi, ale nie tak, żeby to strasznie przeszkadzało. Drzwi regulowałem, ustawiałem zawias i rygiel, ale nic za bardzo nie pomogło. W ostateczności zdecydowałem się na zakup nowej uszczelki na drzwi w ASO i problem ustał na zawsze. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=143&t=420598" onclick="window.open(this.href);return false;
@seebst
też myślałem że to uszczelka - koszt 220zł w ASO i niestety dalej to samo.
jak szumiało tak szumi. drzwi są już dociągnięte aż za bardzo, więc tutaj już nic się nie da zrobić a niestety dalej jest głośno. przy 150 nie jest przyjemnie
i szczerze mówiąc pomysłów brak
też myślałem że to uszczelka - koszt 220zł w ASO i niestety dalej to samo.
jak szumiało tak szumi. drzwi są już dociągnięte aż za bardzo, więc tutaj już nic się nie da zrobić a niestety dalej jest głośno. przy 150 nie jest przyjemnie
i szczerze mówiąc pomysłów brak
mgralien, spróbuj kupić w sklepie gdzie sprzedają okna, albo np. w castoramie czy w brico takie samoprzylepne uszczelki, co nakleja się na stare okna czy drzwi na ramie. Ona taka gumowato-gąbczasta jest, ale wody nie przyjmuje. Ja kiedyś taką kupiłem, dookoła drzwi całe okleiłem, gdzie stykają się z uszczelką i cisza była błoga od razu. Ale zaczęło mi się odklejać powoli, bo źle wyczyściłem chyba... Spróbuj w ten sposób, bo nic innego nie zrobisz już chyba... jedyne co Ci pozostanie to spuszczenie szyby na dół i ręczne naciąganie drzwi bo pewnie są lekko krzywe, jak u mnie pewnie... Z tym, że u mnie wymiana uszczelki na nową pomogła. Pokombinuj jak chcesz z tą uszczelką samoprzylepną, jak już pisałem wyżej. Ewentualnie można jeszcze sylikonem ładnie okleić naokoło, jakby kolor uszczelki niepodpasował (ja dostałem tylko brązową, bo biała to szybko by się zabrudziła), tylko z sylikonem by było więcej zabawy, jednak o wiele pewniejsze trzymanie by było.
No też myślałem o uszczelce samoprzylepnej tyle że ja już nie wiem czy to wieje przez to ;/ Właśnie w marketach są białe lub brązowe. A czarną to można co najwyżej gdzieś w sieci.
Jeszcze może tego spróbuje chociaż już sam nie wiem.
Jeszcze może tego spróbuje chociaż już sam nie wiem.
Weź jak najszerszą. Brązowa będzie lepsza, bo tak się brudzić szybko nie będzie. Czarnych jeszcze nie spotkałem, ale jeśli to zda egzamin, to będziesz mógł wziąć sylikon i naokoło nim oblecieć, a kolorów sylikonów jest pod dostatkiem, więc kupisz czarny, najlepiej sanitarny i będzie git. ładnie nim oblecisz dookoła, równo i będzie lepiej jak uszczelką, tylko najpierw tak jak mówisz, naklej uszczelkę i zaobserwuj co się będzie działo.
No ja widziałem coś takiego: http://www.uszczelki-market.pl/sklep/us ... d,159.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale brązowa to się chyba rzuca w oczy co? Zawsze można sprayem pociągnąć na czarno
Ale brązowa to się chyba rzuca w oczy co? Zawsze można sprayem pociągnąć na czarno
najpierw to kup i przyklej tak na próbę, czy to w ogóle to szumi - będziesz miał pewność. W sklepie za nie więcej jak 2 zł za metr dostaniesz takowe uszczelki. Pomijając względy estetyczne, to ma działać a nie wyglądać. U mnie do zielonego auta też ni jak pasowała brązowa, ale w oczy nie rzucało się tak strasznie. Może i dłużej by służyła, ale zaczęła się odklejać, więc wywaliłem ją i zaryzykowałem kupnem nowej, oryginalnej. Najlepsza będzie jak najszersza, ale też nie za szeroka, żeby nie wystawała poza rand drzwi, na którym będzie przyklejona. Ja miałem taką uszczelkę: http://allegro.pl/uszczelka-uszczelki-d ... 78106.html" onclick="window.open(this.href);return false;