obieg zewnętrzny/wewnętrzny przy klimatyzacji -problem.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Lukasz_mk2
- Forum Master
no nic to będę musiał znaleźć trochę wolnego i coś pomodzić ten włącznik, dzieki miś fazi,
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Paweł Marek,
u mnie jest napewno sterowanie elektryczne, słychać ten silniczek. jak otworze klapkę ręką i potem włącze zapłon to zamyka sie automatycznie. kolega w golfie z 96r ma tak jak mówisz pneumatycznie a ja nie. więc gdzie są te kabelki żeby to odłączyć?
u mnie jest napewno sterowanie elektryczne, słychać ten silniczek. jak otworze klapkę ręką i potem włącze zapłon to zamyka sie automatycznie. kolega w golfie z 96r ma tak jak mówisz pneumatycznie a ja nie. więc gdzie są te kabelki żeby to odłączyć?
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
pomożecie? nie wiem gdzie szukać tego klabelka całego...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
to odłączasz wtyczkę przy silniczku, klapkę otwierasz ręcznie i cieszysz się obiegiem otwartymmatisim pisze:u mnie jest napewno sterowanie elektryczne
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Qto pisze:to odłączasz wtyczkę przy silniczku, klapkę otwierasz ręcznie i cieszysz się obiegiem otwartym
jakby to było takie oczywiste to dawno bym zrobił, problem że nie chce rozbierać pół samochodu żeby samemu dojśc gdzie ten kabel idzie tylko ktoś z forum wie jak najprościej to zrobić..
- Paweł Marek
- V.I.P.
matisim, nie umiem pomóc, ponieważ nie widziałem elektrycznej klapy przy klimie manualnej. Chyba że to jakaś kombinacja - część gratów z klimatronika - nie mam pojęcia
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
problem rozwiązany. trzeba ściągnąć zschowek i w lewej części nagrzewnicy u dołu znależć osobną linkę taka jak od pokręteł, jeśli przekręcimy ten plastik z linką to przyciska ona nam magiczny włąćznik i obieg jest otwarty. foto poglądowe: kiepskie ale zawsze coś:
matisim, a klime masz automat czy manual?
Mam taki problem.. jak sprawdzić czy wewnętrzny obieg powietrza mi działa? mam podejrzenia że nie ale dioda po wciśnięciu sie zaświeca, jak można to ręcznie sprawdzić? tak jak kolega wyżej?
Mam taki problem.. jak sprawdzić czy wewnętrzny obieg powietrza mi działa? mam podejrzenia że nie ale dioda po wciśnięciu sie zaświeca, jak można to ręcznie sprawdzić? tak jak kolega wyżej?
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
manual klima, sprawdzić mozesz tylko po wyjeciu filtra przeciwpyłkowego. tam widać tą klapke czy działa czy nie