Cześć! Jakiś czas temu zauważyłem, że po lewej stronie auta mam bardziej wyblakły, jaśniejszy lakier, niż po prawej stronie. Jak temu zaradzić, by usunąć te różnice? Woskowanie i polerka pomoże?
Lakierować to też byłaby opcja ale nie wiem czy to już jest opłacalne, no chyba że miałbym robić z golfa projekt ale z hajsem nie za dobrze jest heh
[mk4] Lakier różni się odcieniem po obu stronach samochodu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
[mk4] Re: Lakier różni się odcieniem po obu stronach samochodu
Już nie będzie śmiecił
Najprawdopodobniej miała miejsce naprawa blacharsko lakiernicza, i nowy lakier niekoniecznie był z górnej półki. Dlatego płowieje i robi się jaśniejszy.
Jeśli problem pozostanie, to trzeba sobie zadać pytanie - lakierować/cieniować czy przywyknąć
Jaki kolor? Srebro?
Pierwsza opcja, to polerowanie 2-3 etapowe i sprawdzenie, czy różnica wciąż występuje.
Najprawdopodobniej miała miejsce naprawa blacharsko lakiernicza, i nowy lakier niekoniecznie był z górnej półki. Dlatego płowieje i robi się jaśniejszy.
Jeśli problem pozostanie, to trzeba sobie zadać pytanie - lakierować/cieniować czy przywyknąć
Jaki kolor? Srebro?
- wojooo
- Ma gadane
- Auto: Golf 4 1.6
- Silnik: AKL
[mk4] Re: Lakier różni się odcieniem po obu stronach samochodu
Najprawdopodobniej była naprawa, bo po lewej stronie gdzie jest jaśniejszy lakier, pojawiło się ognisko rudej na progu a kolor zielony, ten jasny, nie zgnita zieleń na wiosnę wezmę się za polerkę