Witam
Mam problem,zakupiłem niedawno Golf 5 1.6 102 2008 United.
Zauważyłem a raczej usłyszałem dziwne nie równomierne stukanie dochodzące z deski rozdzielczej.
Auto posiada Climatronik.
To jest mój drugi golf,wcześniej miałem 2 91 rok:)
co to może być?Coś z klimą?Może klapy?Silniczki?
Czy jak podepnę pod kompa i wyskocz jakiś bład to czy problem nie powróci?
Pozdrawiam.
Stuki z deski rozdzielczej.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Re: Stuki z deski rozdzielczej.
Oj miałem coś podobnego w Mk 5 odgłos dochodził z wlotu powietrza przy szybie okazało się w tym miejscu jest mocowanie deski rozdzielczej gdzie się to popuszcza taki metaliczny odgłos .Poszukaj gdzieś otym pisali na forum golf v.pozarmand8282 pisze:Witam
Mam problem,zakupiłem niedawno Golf 5 1.6 102 2008 United.
Zauważyłem a raczej usłyszałem dziwne nie równomierne stukanie dochodzące z deski rozdzielczej.
Auto posiada Climatronik.
To jest mój drugi golf,wcześniej miałem 2 91 rok:)
co to może być?Coś z klimą?Może klapy?Silniczki?
Czy jak podepnę pod kompa i wyskocz jakiś bład to czy problem nie powróci?
Pozdrawiam.
-
- Nowicjusz
Re: Stuki z deski rozdzielczej.
Problem polega na tym że jak silnik jest zimny to jest ok,dopiero jak się na grzeje to to pukanie co jakiś czas słychać.
Podczas jazdy praktycznie nie do usłysznia,chyba ze wyłacze nawiewy i radio, to delikatne puknięcia słychać.
Podczas jazdy praktycznie nie do usłysznia,chyba ze wyłacze nawiewy i radio, to delikatne puknięcia słychać.
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
normalne w golfach, tak jak piszesz sterowanie nawiewem wydaje takie hałasy
http://golfv.pl/viewtopic.php?id=907" onclick="window.open(this.href);return false;
http://golfv.pl/viewtopic.php?id=907" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Panowie,tak widocznie musi być w golfach.
Mechanik(Fachura) stwierdził że to klapy od nawiewów się ustawiają i że to typowe dla golfa 5 6.
Mechanik(Fachura) stwierdził że to klapy od nawiewów się ustawiają i że to typowe dla golfa 5 6.