Cześć,
odebrałem 10 dni temu nowego Golfa Varianta produkcja z 2016. Poza stukami z tylnego zawieszenia (z którymi mam zamiar wybrać się do ASO, zgodnie z radami z innego tematu) zauważyłem jeszcze niedopasowanie zderzaka tylnego z błotnikiem. Jest to dla mnie szokujące, byłem nawet wczoraj w salonie pomacać innego golfa i małe niedopasowanie również było - co prawda nie w tym samym miejscu co u mnie, ale było. Jak to wygląda w moim przypadku postaram się pokazać na zdjęciach poniżej - przepraszam za usyfiony samochód ale pogoda (-10 stopni) jakoś nie zachęca mnie do mycia
Wygląda to tak, że w połowie długości "z boku" na styku z błotnikiem zderzak jest "zapadnięty" względem błotnika. Wczoraj gdy stanąłem przed garażem i od góry świeciło mocne światło wyglądało to okropnie - dosłownie jakby zderzak był fizycznie wgięty (choć tak nie jest). Jest to bardzo widoczne z prawej strony, z lewej trochę mniej.
Dopiero po przyłożeniu "grubości karty kredytowej" zderzak jest na równo z błotnikiem.
Czy ktoś z Was ma może podobne zjawisko? Ciekawe co powie na to ASO, czy będą w stanie to dopasować. Strasznie mnie to razi i nie mogę tego przeżyć
variant - niedopasowany zderzak
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jak bardzo Cię to razi, to trzeba by zdjąć zderzak, pod ślizgi przykręcone do błotnika dać dystans 1mm. Pytanie czy naprawdę jest sens.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Według mnie bez susnus zdejmować i ponownie dopasowywac zderzak, bo może wyjść jeszcze gorzej, typowe spasowanie a jeszcze temperatura na dworze też może ciut zrobić swoje..