Siema. Niedawno miałem małą stłuczkę i powyłamywały mi się zaczepy w lampie pasażera. Mowa o tych:
Kupiłem już nowe,zamontowałem jednak nie idzie jej ustawić żeby dobrze świeciła. Macie może jakiś schemat, czy coś takiego jak te śrubki ustawić by świeciła dobrze ? Albo może podesłał by ktoś jakieś foto jak to ma u siebie zamontowane ?
Dzięki za pomoc,bo już wychodzę z siebie...
Ustawienie lamp przednich.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Te krótkie bez gwintu,mają być u góry od strony środka auta (od wewnętrznej).
Te dłuższe z gwintem,mają być u góry w rogu grill'a (od zewnętrznej).
Na dole reguluje korektor,lub jeśli nie posiadasz korektorów,to te z gwintem mają być też na dole.
Te dłuższe z gwintem,mają być u góry w rogu grill'a (od zewnętrznej).
Na dole reguluje korektor,lub jeśli nie posiadasz korektorów,to te z gwintem mają być też na dole.
-
- Użytkownik
- Auto: MK2 1.8 GTI
- Silnik: PF
To mniej więcej wiem. Bardziej chodzi mi o to jak śruby mają być dokręcone. Mam 2 do regulacji.
Nie znajdzie się jakiś chętny który zrobił by zdjęcie jak poziom dokręcenia wygląda u niego ?
Nie znajdzie się jakiś chętny który zrobił by zdjęcie jak poziom dokręcenia wygląda u niego ?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
A co Ci to da? Przecież wystarczy,że pas przedni będziesz miał o kilka mm conięty lub wysunięty i już będzie inaczej.magiz19 pisze:Nie znajdzie się jakiś chętny który zrobił by zdjęcie jak poziom dokręcenia wygląda u niego ?
Ustawiasz tak,żeby lampa równała się z grill'em,a później wizyta na stacji diagnostycznej i ustawienie światła przyrządem.