Otwieranie klapy bagażnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam szukalem czego na temat ale nigdzie nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie.
Mianowicie moj Golf posiada centralny otwierany z klucza.Jednakże klape moge otworzyc jedynie z kluczyka.
Czy w tym modelu gdzie centralny jest z klucza jedyna mozliwoscia otwarcia klapy bagaznika to kluczyk?
Czy klape rowniez powinien otwierac centralny zamek?
Jezeli tak to gdzie szukac usterki?
Mianowicie moj Golf posiada centralny otwierany z klucza.Jednakże klape moge otworzyc jedynie z kluczyka.
Czy w tym modelu gdzie centralny jest z klucza jedyna mozliwoscia otwarcia klapy bagaznika to kluczyk?
Czy klape rowniez powinien otwierac centralny zamek?
Jezeli tak to gdzie szukac usterki?
Re: Otwieranie klapy bagażnika
Witam,jak jest c.z. w 4 d. lub 3d. to w klapie bagażnika też powinien być.
Do sprawdzenia;siłownik,przewody +,-(przelotka z budy do klapy).
Bez rozebrania tapicerki klapy i sprawdzenia się nie dowiemy.
Temat wielokrotnie poruszany .
edit:
Boski23 mikrostyk zapala światło w bagażniku i na zegarach informuje o otwartej klapie nie ma nic do centralnego
Temat wielokrotnie poruszany .

edit:
Boski23 mikrostyk zapala światło w bagażniku i na zegarach informuje o otwartej klapie nie ma nic do centralnego
a może wystarczy tylko zostawić zamek po otwarciu kluczykiem do wersji z centralnym tak jak to jest w instrukcji.amatorek pisze:Witam,jak jest c.z. w 4 d. lub 3d. to w klapie bagażnika też powinien być.
nie masz racji - ma i to sporo - w klapie varianta drugi raz nie otworzy jeśli mikrostyk nie da sygnału, że zamek zamknięto (klapa zatrzaśnięta)amatorek pisze:mikrostyk zapala światło w bagażniku i na zegarach informuje o otwartej klapie nie ma nic do centralnego
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Dziekuje Panowie wystarczylo jedynie przestawic kluczykiem zamek zeby klapa otwierana byla przez CZ
Temat do zamkniecia
Temat do zamkniecia
Ok, wiedziałem o tym,ale wyparowało z głowy.Za to dla Ciebie +grg474 pisze: może wystarczy tylko zostawić zamek po otwarciu kluczykiem do wersji z centralnym tak jak to jest w instrukcji.
- sugestie w oparciu o wyposażenie mojego golfikaamatorek pisze:Boski23 mikrostyk zapala światło w bagażniku i na zegarach informuje o otwartej klapie nie ma nic do centralnego
W ramach rekompensaty dla Ciebie też +

-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
- Silnik: ARL
Nie zakładam nowego tematu bo warny lecą jak z cebra, nawet jak temat dot czego innego, no cóż nic to.
Mam przypadłość, że przestaje działać szyba kierowcy. Pomaga wyjęcie i wsadzenie wtyczki wiązki od siłownika szyby. Nie doszedłem jeszcze czy gdzieś przewód przetarty czy wtyczka czy gniazdo w siłowniku. Wczoraj rozkręciłem żeby poprawić tą wtyczkę i po tej czynności przestała działać klamka z mikrostykiem od bagażnika variant. Mam zrobione otwieranie klapy z pilota i to działa a z klamki już nie. Przed samym robieniem przy szybie jeszcze działało. Rozbebeszyłem klape, zamek, klamkę wszystko wizualnie wygląda okej, mikrostyk klamki działa, wszytkie mikrostyki drzwi i klapy też są okej.
Czy przy wtyczce siłownika szyby drzwi kierowcy coś jest co ma wpływ na przewód dający sygnał z klamki klapy do siłownika klamki klapy?
Mam przypadłość, że przestaje działać szyba kierowcy. Pomaga wyjęcie i wsadzenie wtyczki wiązki od siłownika szyby. Nie doszedłem jeszcze czy gdzieś przewód przetarty czy wtyczka czy gniazdo w siłowniku. Wczoraj rozkręciłem żeby poprawić tą wtyczkę i po tej czynności przestała działać klamka z mikrostykiem od bagażnika variant. Mam zrobione otwieranie klapy z pilota i to działa a z klamki już nie. Przed samym robieniem przy szybie jeszcze działało. Rozbebeszyłem klape, zamek, klamkę wszystko wizualnie wygląda okej, mikrostyk klamki działa, wszytkie mikrostyki drzwi i klapy też są okej.
Czy przy wtyczce siłownika szyby drzwi kierowcy coś jest co ma wpływ na przewód dający sygnał z klamki klapy do siłownika klamki klapy?
Moja Borka Variant:
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
W moim golfie pilot centralnego zamka otwiera wszystkie drzwi, ale klapy bagażnika nie. Po rozebraniu panelu klapy okazało się, że po prostu nie ma tam siłownika i wygląda na to, że nigdy go tam nie było. Więc chyba zdarzają się i takie modele. Chyba, że to jakaś samoróbka z tym centralnym u mnie...
Karol Pajka
-
- Forum Master
W HB nie ma siłownika w klapie, mają go Bora i Variant.
Moja Borka Variant:
i tu się mylisz - w HB jest siłownik w klapie, z tym, że w Bora i Variant działa jednostronnie (jest ze sprężyną) a w HB jest dwustronnySkrzak pisze:W HB nie ma siłownika w klapie, mają go Bora i Variant.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć

-
- Forum Master
No to skąd porady o dokładaniu siłownika do HB w celu otwierania klapy z pilota?
Moja Borka Variant:
w HB siłownik otwiera tj odblokowuje zamek tak jakbyś otwierał bagażnik kluczykiem. W variant siłownik otwiera zamek czyli otwiera zamek tak jakbyś klamką otwierał klapę w HB. Sposób działania jest inny.Skrzak pisze:No to skąd porady o dokładaniu siłownika do HB w celu otwierania klapy z pilota?
Koleżanka ma golfa HB wersję USA i tam np nie otworzysz klapy bagażnika klamką jeśli nie naciśniesz środkowego przycisku pilota i dopiero klamką, lub też nie odblokujesz siłownika przez przyciśnięcie przycisku w drzwiach a dopiero klamką bagażnika. Inaczej możesz tylko otworzyć używając kluczyka w zamku klapy