Zmiana wąskich zderzaków na szerokie...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Po spędzeniu całego wieczoru na szukanie informacji na temat wymiany zderzaków z wąskich na szerokie nie znalazłem konkretnych informacji ;/
Wiec mam pytania
Obecnie mam wąskie zderzaki w swoim Mk2 z 88r i mam zamiar wymienić je na szerokie to:
Jak kupie ori zderzaki z belka i poszyciem i wymienię ślizgi pod szeroki zderzak to tylko zakładam to i skręcam ?
Czy coś mnie będzie jeszcze czekało?
Proszę o pomoc
Po spędzeniu całego wieczoru na szukanie informacji na temat wymiany zderzaków z wąskich na szerokie nie znalazłem konkretnych informacji ;/
Wiec mam pytania
Obecnie mam wąskie zderzaki w swoim Mk2 z 88r i mam zamiar wymienić je na szerokie to:
Jak kupie ori zderzaki z belka i poszyciem i wymienię ślizgi pod szeroki zderzak to tylko zakładam to i skręcam ?
Czy coś mnie będzie jeszcze czekało?
Proszę o pomoc
Musisz sprawdzić czy masz w błotnikach dziury pod szerokie ślizgi. Był na forum kiedyś taki temat.
Stary błotnik
Nowy
Zawsze możesz dziury powiercić
Stary błotnik
Nowy
Zawsze możesz dziury powiercić
musisz miec szerokie razem z belkami i slizgi, chociaz niby na przod pasuje na belke od waskiego zderzaka. Dziure w blotniku masz na 100%
Dzieki za pomoc to nie będzie dużo problemu najwyżej się dziurę wywierci myślałem że bedzie gorzej
Akurat te blotniki które pokazał Diax, są obydwa pod szeroki zderzak i maja przetłoczenie, jezeli masz takie to drugą dziurkę sobie bez problemu wywiercisz o ile jej nie będzie,ale są też błotniki starego typu bez przetłoczenia wygladają tak : i jeżeli masz te starszego typu to mogą być problemy.
Re: Zmiana wąskich zderzaków na szerokie...
Każdemu się zdarzaDiax pisze:tom33k, małą gafę zaliczyłem
Mogą być problemy z dopasowaniem ale dla chcacego nic trudnego
Przymierzasz ślizg od szerokiego zderzaka do błotnika. Wiercisz dziurę i po problemie
Moje byłe mk2 :( viewtopic.php?f=87&t=451262" onclick="window.open(this.href);return false; - sprzedane
A powiedzcie mi,ze jesli teraz mam waskie i zmieniam na szerokie to co z hakiem holowniczym?byla roznica w hakach do waskich i szerokich zderzakow?Czy tylko zmieniam zderzak z belką ,wycinam miejsce na hak i tyle?
hak jest ten sam tylko dziure musisz zrobic w szerokim zderzaku
Re: Zmiana wąskich zderzaków na szerokie...
Po wstepnych przymiarkach stawiam Ci skrzynke piwa jak zalozysz szeroki zderzak bez wycinania pod haktom33k pisze:Nie trzeba robić żadnej dziury.
Może masz jakieś chińskie zamienniki ? Dwa razy zmieniałem zderzaki z wąskich na szerokie(ORI) i nic nie trzeba było przycinać