Wygluszenie pokrywy silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam, mam pytanie, w Golfie 4 montowane jest jakies wygluszenie maski? Mam problem z halasem w samochodzie, przy wiekszych obrotach huk jak w samolocie (na luzie cisza), w trasie boli glowa od halasu a zauwazylem ze moja maska to sama blacha, nie ma zadnego wygluszenia. Co o tym myslicie?
TAK ,jeżeli chodzi o mk4 powinieneś miec oslone. Jak kupiłeś auto używane po prostu mogła zostać usunięta ze względu rozpadu. Tu zdjęcie z neta
-
- Nowicjusz
Myslisz ze takie wygluszenie moze dac jakis efekt? Halas raczej z przodu, silnik wyje...
Wiecej wygłusza pełna osłona pod silnikiem z TDI...ale wygłuszenie maski tez swoje robi-ja założyłem obydwie i silnika praktycznie nie słychać nawet przy większych prędkościach
Zerknij jak wygląda wygłuszenie dolne czy też po prostu jego osłona plastikowa czy istnieje. Jeżeli chcesz to możesz dodatkowo maskę wygluszyc mata bitumiczna i potem dopiero wygluszeniem co na zdjęciu wyżej. Wymiana oleju silnikowego na liqui moly dodatkowo go wygluszy o parę db, ale nie licz na zbyt wiele
No i apropo skoro nie masz wygłuszenia musisz to założyć bo blacha plus hałas ...aż uszy bolą
No i apropo skoro nie masz wygłuszenia musisz to założyć bo blacha plus hałas ...aż uszy bolą
- G0 Karcio
- ..::VWGolfExclusiveEdition::..
- Auto: Był: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Aktualnie: Brak
W planie: Volkswagen Golf IV VR6 2.8 może 3.2 - Silnik: AHF
Jeśli chodzi o silniki diesla, to chyba wszystkie miały montowane wygłuszenie, natomiast jeśli chodzi o silniki benzynowe, to już nie każdy Golf je posiadał.
Ostatnio zmieniony wt wrz 15, 2015 15:04 przez mat06, łącznie zmieniany 1 raz.
- G0 Karcio
- ..::VWGolfExclusiveEdition::..
- Auto: Był: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Aktualnie: Brak
W planie: Volkswagen Golf IV VR6 2.8 może 3.2 - Silnik: AHF
Re: Wygluszenie pokrywy silnika
mat06 pisze:Seryjnie mogłeś nie mieć takiego wygłuszenia, nie było ono montowane we wszystkich Golfach.
No wlasnie mialem owe wygluszenie tylko wyrzucilem bo bylo tak sparciale... szkoda,ze nie spisalem numeru.