problem po wymianie mechanizmu przednich wycieraczek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, ostatnio wymieniłem mechanizm przednich wycieraczek w mojej czwórce i po zmontowaniu wszystkiego mam problem z wycieraczkami. a dokładniej wycieraczki podczas ruchu do góry szurają po szybie, i stąd moje pytanie czy jest jakaś możliwość manipulowania kątem ustawienia wycieraczek ewentualnie gdzie pojechać żeby to ustawić?
-
- Nowicjusz
Re: problem po wymianie mechanizmu przednich wycieraczek
a mają ruszać po karoseri??Czepit pisze: a dokładniej wycieraczki podczas ruchu do góry szurają po szybie, ?
"Czepit" ewentualnie gdzie pojechać żeby to ustawić?[/quote][quote pisze:
do mechanika...albo jakiegoś " józka" on tez musi zarobic
z tym szuraniem to chodziło mi o to że tak się przechylają że dotykają mocowaniem o szybę w trakcie ruchu do góry ( sorry za brak precyzji w wypowiedzi)
Ostatnio zmieniony wt cze 16, 2015 22:37 przez Czepit, łącznie zmieniany 1 raz.
- kacper13
- Ma gadane
- Auto: Golf 3 .1,6 .93r .GL
A jak demontowałeś wycieraczki nie pogiąłeś uchwytu piór ? Jeśli nie to wymień pióra tylko nie za 10 zł.Czepit pisze:podczas ruchu do góry szurają po szybie,
- kacper13
- Ma gadane
- Auto: Golf 3 .1,6 .93r .GL
Musiałeś coś przekrzywić przy składaniu , lub coś nie tak zrobiłeś . Sprawdzi jeszcze raz cały mechanizm .Czepit pisze: dotykają mocowaniem o szybę
Bardziej bym sprawdził ustawienie ramion
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
-
- Nowicjusz
Witam , podepnę sie pod temat , wymienialem mechanizm do wycieraczek na nowy 2 dni temu , wygląda na to że mechanizm jest wadliwy i krzywy czego efektem jest bicie i praca karoserii a czego efektem jest peknieta szyba...autem jezdze 4 lata , szyba peknieta nie byla. link do filmiku , " onclick="window.open(this.href);return false; co mam zrobic ? Pomozcie , kto zaplaci za szybe ??? moze jakies porady
Re: problem po wymianie mechanizmu przednich wycieraczek
A kto ma niby płacić jak nie ty ? Żałóż dobrze ramię na silnik i to gibanie przestanie
Wysłane z mojego Monster X5 Pro przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Monster X5 Pro przy użyciu Tapatalka
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
-
- Nowicjusz
jak mam zalozyc dobrze skoro wg mnie jest prosto ?