cieknący reling w wersji variant - kombi.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
W moim kombi przy przykręceniu relingu cieknie woda i w sumie trafia do bagażnika.
Miał ktoś podobny problem??
Zauważyłem że pod relingiem jest jakaś uszczelka, można ją kupić osobno (w sumie to 3 sztuki na jeden reling)
Zastanawiam się jak te śruby zamontowane są w dachu skoro cieknie, bo te uszczelki to tylko chyba podkładki żeby nie wyobdzierać dachu ??
Miał ktoś podobny problem??
Zauważyłem że pod relingiem jest jakaś uszczelka, można ją kupić osobno (w sumie to 3 sztuki na jeden reling)
Zastanawiam się jak te śruby zamontowane są w dachu skoro cieknie, bo te uszczelki to tylko chyba podkładki żeby nie wyobdzierać dachu ??
Było o tym kilka tematów ale dokładnie to opisywaliśmy - szukaliśmy z kolegami przyczyny parowania ..
U mnie też przy mocnym -długim deszczu cieknie spod relingów po podsufitce ...
Planuję wymianę ( może jako 1 na forum ) na relingi z Audi - w którym ktoś ruszył głową już od lat 90' i zastosował ładne uszczelki pod całymi podstawami a nie jakieś badziewne gumowe pseudo koreczki na śrubach ...
Rozbierz - wyczyść - zalej jakimś silikonem całość i złóż
U mnie też przy mocnym -długim deszczu cieknie spod relingów po podsufitce ...
Planuję wymianę ( może jako 1 na forum ) na relingi z Audi - w którym ktoś ruszył głową już od lat 90' i zastosował ładne uszczelki pod całymi podstawami a nie jakieś badziewne gumowe pseudo koreczki na śrubach ...
Rozbierz - wyczyść - zalej jakimś silikonem całość i złóż
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Re: cieknący reling w wersji variant - kombi.
Czekaj, ale u mnie są chyba takie duże te podkładki coś ala jak taśma dwustronna po całymi uchwytami, ale na razie nie odkręcałem to pewności nie mam.
Z jednego to tak się leje że połowa wody ląduje w bagażniku.
A gdyby było tak jak mówisz uszczelki podkładki jakieś małe, to wymieni to bez odkręcania podsufitki ??
Z jednego to tak się leje że połowa wody ląduje w bagażniku.
A gdyby było tak jak mówisz uszczelki podkładki jakieś małe, to wymieni to bez odkręcania podsufitki ??
Demontujesz obudowy - plastikowe - relingów ( podważając je płaskim wkrętakiem ) - odkręcasz relingi i masz wszystko na wierzchu ... coś podejrzewam ,że ktoś już tam coś modził
Dobrze podejrzewasz chyba. Słuchaj, odkręcałeś to u siebie ?? te uszczelki są nakładane na te śruby ???
Kupi same te podkładki ??
Ja mam wersję po lifcie 2003 rok, nowe zegary, kierownica sportowa i może też relingi z innymi podkładkami, lub ktoś takie pozakładał, licho wie, ale na 1000% było modzone.
Ja mam wersję po lifcie 2003 rok, nowe zegary, kierownica sportowa i może też relingi z innymi podkładkami, lub ktoś takie pozakładał, licho wie, ale na 1000% było modzone.
Ostatnio zmieniony pn maja 25, 2015 23:21 przez pinio-78, łącznie zmieniany 1 raz.
pinio-78, edytuj posty ... to raz ... 2 - rozbierałem 100 razy relingi w MKIV ,,,
jak pojedziesz z takową do ASO to może i znajdziesz w ETCE
jak pojedziesz z takową do ASO to może i znajdziesz w ETCE
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
To tylko w komplecie ??
A może by tak pozbyć się relingów ???, są jakieś zaślepki do variantów ??
Re: cieknący reling w wersji variant - kombi.
pinio-78 pisze:To tylko w komplecie ??
O takowych nie słyszałem --- możesz je zdemontować , wstawić łatki u blacharza a u lakiernika - pomalować cały dach
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nawet gdyby były zaślepki...to pewnie ich uszczelnienie wyglądałoby tak samo jak w przypadku relingów. Jeśli nie chcesz spawać dachu...to kombinuj aby to uszczelnić...
Haki, masz może wiedzę czy po zdjęciu relinga od góry idą uszczelki (nie mam na myśli oczywiście tych uszczelek dystansowych żeby dachu nie uszkodzić relingiem, czy tylko między dacham a śrubą od środka
Takich jak w AUDI ? nie ma .... pod całym relingiem ... są jakieś badziewne gumowe nakładki na śrubie i to wszystko ...
Chcesz mieć spokój -- wyczyść wszystko - zalej silikonem --- zrób otoczkę dookoła śruby a sam reling też ładnie na silikon - klej do gumy przyklej .... albo rozwiązanie do którego ja się szykuję czyli całe relingi z Audi --- ewentualnie same gumy
Chcesz mieć spokój -- wyczyść wszystko - zalej silikonem --- zrób otoczkę dookoła śruby a sam reling też ładnie na silikon - klej do gumy przyklej .... albo rozwiązanie do którego ja się szykuję czyli całe relingi z Audi --- ewentualnie same gumy
A te nakładki idą od góry dachu, czy od dołu?? tzn po odkręceniu relinga od góry ją założy ??
U mnie są jakieś takie duże jak powierzchnia przylegania relinga
U mnie są jakieś takie duże jak powierzchnia przylegania relinga