Ja z kolei słyszałem że jeśli nr i logo vw, audi są zeszlifowane to owszem, są to części z tej samej linii produkcyjnej, ale nie zostały przepuszczone przez kontrole jakości i nie mogą trafić do aso tylko idą na półki do sklepików osiedlowych.Qto pisze:kupując w sklepie dostaję część ze znaczkami i numerami VW/Audi...a jeżeli jest to np wahacz to numer jest zeszlifowany - wiem że to jest ta sama część którą kupiłbym w ASO za zupełnie inna cenę
Siłowniki klapy bagażnika.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
- Silnik: ARL
To by oznaczało, że tylko w aso można dostać wysokiej jakości części ori tzn innych producentów ale montowane jako oem a to nieprawda. Masz jakieś potwierdzenie tej informacji czy tylko słyszałeś?
Moja Borka Variant:
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
kolego, ale ja przecież wyraźnie mówię tylko o częściach które noszą ślady szlifowania a nie o wszystkichSkrzak pisze:To by oznaczało, że tylko w aso można dostać wysokiej jakości części ori tzn innych producentów ale montowane jako oem a to nieprawda
a co napisałem?Skrzak pisze:Masz jakieś potwierdzenie tej informacji czy tylko słyszałeś?
wron pisze:słyszałem
Re: Siłowniki klapy bagażnika.
Ja wymieniałem te siłowniki i siłownik w masce bo już nie trzymały. Kupiłem te tańsze za 30zł/szt. Na tył mają inną siłę (mniejszą) a na przód jest mocniejsza ta sprężyna gazowa. Są ok, klapa nie opada z zamknięciem nie ma jakiegoś szczególnego problemu. Co prawda ori to ori ale wg mnie nie ma co przepłacać.
Ja kupiłem sprężyny MM i tak ogólnie to średnio polecam.
Jakość wykonana taka sobie. Po około roku klapę za bardzo nie podrywają śmiało, raczej zachowują się jak z VW po kilku dobrych latach.
Do tego kilka razy prawie rozwaliły mi klapę jak jeden miał tendencje do spadania z czopu.
Jakość wykonana taka sobie. Po około roku klapę za bardzo nie podrywają śmiało, raczej zachowują się jak z VW po kilku dobrych latach.
Do tego kilka razy prawie rozwaliły mi klapę jak jeden miał tendencje do spadania z czopu.
Te co ja kupiłem to chyba MaxGear były w każdym razie miały metalowe te jabłka a w nich metalowe zawleczki że same na pewno nie spadną z mocowań.
-
- Mały gagatek
Siłownik zamieniony. Wymieniłem tylko jeden siłownik i jest OK. Przy wymianie obu trzeba było pamiętać o trzymaniu klapy żeby zawiasów nie pokrzywiło czy powyrywało. Przy opcji jeden siłownik sprawny (oryginalny), a drugi zamiennik (Krosno) klapa pod koniec unoszenia jest wyhamowywana.