Problem ze stukajacym kokpitem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam nastepujacy problem, jak w temacie stuka mi pod deska rozdzielcza gdzies w okolicy srodkowej kratki nawiewu jednak po zdemontowaniu kratki i nacisnieciu w gornym kierunku w miejscu wskazanym na zdjeciu stuki ustaja. Ma ktos jakis pomysl co na to poradzic ???Obrazek
Sorki za nowy temat, ale napisalem w innym i nie dostalem zadnej odpowiedzi a zalezy mi na czasie
Sorki za nowy temat, ale napisalem w innym i nie dostalem zadnej odpowiedzi a zalezy mi na czasie
-
- Gadatliwa bestia
Ja posmarowalem wazelina techniczna miejsca styku elementow ktore skrzypialy i jest ok.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Re: Problem ze stukajacym kokpitem
W tym problem ze stuka pod deska i na to juz nie mam pomyslu. Jak wyciagne caly element i nacisne jak na zdjeciu problem ustaje
Zdjąć deskę i włożyć filc w miejsca, gdzie były oryginalne wyciszenia, na których opiera się deska. U mnie nie było jeszcze ich mocno słychać, ale przy okazji zdejmowania deski to zrobiłem i jest cisza zupełna.
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
Troche obawiam sie sciagania deski wlasnymi rekami bo boje sie ze to sie moze zle skonczyc
Za pierwszym razem zajmuje to dużo czasu, bo nie wiesz, gdzie co jest i co może trzymać, ale jeśli nie będziesz się spieszył i popatrzysz na Tutoriale dostępne w internecie(na forum) to spokojnie dasz radę nie psując niczego. A następnym razem zrobisz to w kilkanaście minut.
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
A jak myślicie ile kosztowałoby to u jakiegoś mechanika no i oczywiście do jakiego trzeba by się zgłosić ?
U mnie trzeszczy przy tej kratce nawiewu na szybę. Jak pociągnę za osłonę licznika do siebie i do szyby to słychać tykanie. Podłożyłem pomiędzy szybę a deskę złożoną w rulonik taśmę izolacją i 70% mniej tykania słychać. Jednak czuję, że zdjęcie deski przede mną czego obawiam się. Na samą myśl o tykaniu w czasie jazdy myję o sprzedaniu go z tego powodu. Najgorzej, że przebieg tego auta w salonie ustaliłem i jest ok. Stan techniczny również ok i trochę szkoda, ale tykania nie zniosę.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.