Lakierwanie Felg Santa Monica
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam zamiar lakierować felgi Santa Monica. Zamierzam pomalować całość podkładem, następnie po wyschnięciu wyszlifować papierem wodnym p800. Następnie na ramiona i rant nałożyć bazę koloru stalowo-srebrnego. I tutaj mam zagwozdkę. Bo chcę środek pomalować na ciemny grafit i nie wiem jak z odstępami czasowymi to zrobić, tzn. Baza srebrnego - czekać aż wyschnie całokowicie i wtedy taśma maskująca na ranty, a następnie gdy pomaluję na szary środek to jak nałożyć lakier bezbarwny??? czy muszę jakiś nałożyć aktywator, czy po prostu przeszlifować p800 całość i nałożyć bezbarwny??
Czytałem gdzieś że na bazę, bezbarwny nakłada się po zmatowieniu bazy, czyli jakieś 20-40 minut po nałożeniu na felgę.
Czytałem gdzieś że na bazę, bezbarwny nakłada się po zmatowieniu bazy, czyli jakieś 20-40 minut po nałożeniu na felgę.
Najbezpieczniej to po położeniu jednego koloru bazy jedna warstwa lakieru bezbarwnego. Jak wyschnie zmatuj (możesz nawet zebrać co nie potrzebne do podkładu) i bezpiecznie możesz przemyć i okleić. Jak dasz drugi raz bazę rozklej i wszystko bezbarwnym dwie warstwy.
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;
świetnie oto mi chodziło. tak myślałem, ale lepiej się upewnić Dzięki Wielkie
A dlaczego chcesz oszpecić santy? cały ich urok to polerowanie. Nie lepiej wypolerować fronty, wnęki pomalować w grafit i całość pociągnąć bezbarwnym.
Poszukaj zdjęć tych felg po malowaniu i zobaczysz że nie wyglądają dobrze. Sam widziałem różne wersje malowania tych felg i ori jest najlepsza.
Poszukaj zdjęć tych felg po malowaniu i zobaczysz że nie wyglądają dobrze. Sam widziałem różne wersje malowania tych felg i ori jest najlepsza.
Miałem tak zrobione. Ale na polerowane aluminium nie chciał się lakier trzymać. tzn po 2 sezonach zaczął złazić, tak samo jak to było w orginalnych felgach coś w ten deseń
więc postanowiłem pomalować całość porządnie, oby na lata
więc postanowiłem pomalować całość porządnie, oby na lata
Standardowy lakier nie będzie się na polerowanym trzymać. Słyszałem z wiarygodnego źródła (niestety nie widziałem na własne oczy), że najlepiej się trzyma na wypiaskowanym. Wypiaskowali rower pomalowali bezbarwnym i potem nie dało się tego ruszyć. Kolor wyszedł podobny do czystego metaliku.
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
a co z tymi "śrubkami' na ramionach ? wydłubiesz je czy okleisz?
______LET's GOLF______
MIGAJACA KONTROLKA AKUMULATORA / ALTERNATORA -> potrzebuje pomocy :
viewtopic.php?f=140&t=398583
MIGAJACA KONTROLKA AKUMULATORA / ALTERNATORA -> potrzebuje pomocy :
viewtopic.php?f=140&t=398583
Re: Lakierwanie Felg Santa Monica
Srubki wydlubane. Zostaje mala wgniotka ale zaszpachlowalem je. Zamierzam srubki pomalowac farba luminescencyjna.