Kratki zderzaka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Kratki zderzaka
Witam. Ktoś mi zapierdzielil kratki zderzaka (te małe), chce kupić drugie bo bez kratek kiepsko wygląda... przeglądalem alledrogo i za kratkę trzeba dać ok 30zł czyli za dwie 60 plus przesyłka... trochę drogo... więc pomyslalem ze może kupić zamiennik który można dostać za 10-15zł szt. Miał ktoś do czynienia z zamiennikami? Nadają się w ogóle do czegoś?
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Kratki zderzaka
Kupiłem zamienniki na allegro za 30zł + przesyłka dwie kratki. Jakość jak na zamiennik dobra, spasowanie odbiega od oryginału z lekka, kratki o wiele ciaśniej siedzą w zderzaku, ale mi to nie przeszkadza, bo ostatnio jedna mi wypadał podczas jazdy po wybojach w Hiszpanii.
-
- Użytkownik
Kratki zderzaka
W takim razie chyba też się zdecyduje na zamiennik. Dzięki
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
- sidewind76
- Użytkownik
Kratki zderzaka
panowie a ile taki plastik w aso bo często plastiki są tam tańsze niż allegro
Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów...
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Kratki zderzaka
W ASO ok 35zł sztuka więc jeśli chcesz mieć ori to lepiej dołożyć te parę zł i kupić nowe w ASO niż używki z allegro.
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
-
- Użytkownik
Kratki zderzaka
Kratki już kupione najpierw zamówiłem w sklepie zamienniki, ale okazało się że niestety nie pasują jakieś różne wymiary miały... lewą może by jeszcze od biedy wpakował w otwór w zderzaku, ale prawej już nie. Więc pojechałem do serwisu VW i za 72 zł (zamienniki by kosztowały połowę tej kwoty no ale i tak lepiej się opłacało kupić nowe ori niż ori używki z allegro) mam dwie ori pasujące idealnie Dzięki Panowie
Re: Kratki zderzaka
Witam
Koledzy znacie jakis patent na zabezpieczenie tych kratek? Bo tydzien temu zamontowalem sobie swiatla do jazdy dziennej no i niestety wczoraj wieczorem zmienily wlasciciela razem z kratkami:(
Koledzy znacie jakis patent na zabezpieczenie tych kratek? Bo tydzien temu zamontowalem sobie swiatla do jazdy dziennej no i niestety wczoraj wieczorem zmienily wlasciciela razem z kratkami:(
ALH + 205 + chip
Kratki zderzaka
mozesz zrobic male dziurki w kratce i zderzaku z tylu oczywiscie ze bedzie to niewidoczne i zamocowac drutem lub czyms podobnym i nie wypadnie i nikt Ci nie wyciagnie łatwo.
Sprzedam części do: VW GOLF IV różne wersje silnikowe
Re: Kratki zderzaka
Dzieki dobry pomysl... ja myslalem jakos wkretem zlapac tylko chyba nie bardzo jest dostep.. z tymi zaciskami tez latwo nie bedzie
ALH + 205 + chip
Kratki zderzaka
moga byc tez trytki
podnosisz przod auta w gore kladziesz sie pod zderzak i masz elegancki dostep i do dzieła
podnosisz przod auta w gore kladziesz sie pod zderzak i masz elegancki dostep i do dzieła
Sprzedam części do: VW GOLF IV różne wersje silnikowe