Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mariuszhajduk pisze:jhosel...,
myślałem ze volkswageny nie rdzewieją, ale jednak dochodzę do wniosku ze zeczywiście kupię inny wóz. PYTANIE : Jaki !???
Teraz to już sam zgłupiałem.
Dziś oglądałem Corollę 2006 to samo. Pod przednią maską wykwity rdzy. Mierzyłem ją i nic nie wskazywało na to zeby przednia maska była malowana.
I ostatnie pytanko
Bo rozumiem ze rdza w Golfie jest mechanicznym uszkodzeniem ( za chlapaczem próg ).
Czy jeszcze gdzieś pojawia się jakiś słaby punkt ? ( chodzi o rdzę )
poczekaj jeszcze 5 latjhosef pisze:W moim polo 9n3 my 2007 nie zauważyłem takich problemów.
gdyby nie to że taki motor w Lagunie miał mój dobry kumpel a który to się zatarł, poza tym że miał sto tysięcy problemów z elektryką to może bym ci uwierzyłHaki pisze:
Kup królową LAWET ---- Lagunę 2 .... ale z motorem 2Tdci ... rzadko spotykany ale bardzo fajny i mało awaryjny silnik ... przednie błotniki - tworzywo - klapa ze stopów lekkich , a reszta tak zakonserwowana ,że jeszcze nie spotkałem LAGI by gdziekolwiek gniła![]()
Jakie auto, jaki rocznik?seaman1982 pisze:Mam takie pytanie. Po otwarciu maski z samego przodu-tak jakby nad reflektorem pojawila mi sie rdza. Zaczyna ona wychodzic spod tego szwu w ktorym wykonuje sie uszczelnienie miejsc laczonych blach jak i przed samym szwem. Czy perforacja to obejmuje czy nie. Bylem w ASO i standardowo powiedzieli mi ze NIE, bo rdza nie jest od wewnatrz. Osoba ktora to ogladala, swierdzila ze ze wzgledu na to ze auto jest serwisowane to VW zgodzi sie pewnie na pokrycie 50% kosztow ale reszte bede musial dac ze swojej kieszeni. Ponoc okolo 1000 zl musialbym zaplacic. Co o tym sadzicie?
Cieżki temat.seaman1982 pisze:Golf V z 27 grudnia 2007
Tez na szwach Ci korodowała? Rozumiem ze maski za kazdym razem miales nowe?jhosef pisze:Cieżki temat.seaman1982 pisze:Golf V z 27 grudnia 2007
Mi nie chcieli naprawić maski, która była na gwarancji. I to już była 3 maska - słownie trzecia - która skorodowała. Tak więc powodzenia życzę
Tak, za każdym razem nową. Tak na szwach. Korodowały po około 12 miesiącach od założenia. Ewidentna wada produkcyjna. Pierwszą wymienili, drugą wymienili, trzecią musiałem kopić sam, oni pomalowali. Wymienić trzeciej nie chcieli mimo, że jest (ciągle) na gwarancji.seaman1982 pisze: Tez na szwach Ci korodowała? Rozumiem ze maski za kazdym razem miales nowe?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości