Kierownica skórzana multifunkcyjna z poduszką ze zwykłej?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Czy orientuje się ktoś z kolegów czy istnieje możliwość demontażu 'sterownia' ze skórzanej kierownicy multifunkcyjnej i wsadzenie do niej normalnej poduszki ze standardowej kierownicy 4-ro ramiennej plug&play czy jest jakaś dodatkowa różnica w kształcie tych kierownic/poduszek ?
http://allegro.pl/vw-pasasat-b5-golf-iv ... 23353.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Po demontażu sterownia:
http://allegro.pl/kierownica-skorzana-z ... 63953.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy orientuje się ktoś z kolegów czy istnieje możliwość demontażu 'sterownia' ze skórzanej kierownicy multifunkcyjnej i wsadzenie do niej normalnej poduszki ze standardowej kierownicy 4-ro ramiennej plug&play czy jest jakaś dodatkowa różnica w kształcie tych kierownic/poduszek ?
http://allegro.pl/vw-pasasat-b5-golf-iv ... 23353.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Po demontażu sterownia:
http://allegro.pl/kierownica-skorzana-z ... 63953.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
O ile się nie mylę, poducha kiery wielofunkcyjnej ma po bokach podcięcia na przyciski, możesz to sprawdzić na zdjęciach.
Re: Kierownica skórzana multifunkcyjna z poduszką ze zwykłej
Dzięki, wiem że poduszka od multi ma wycięcia po widziałem na zdjęciach.
Po prostu chciałbym wźąć multi w ori skórze i wywalić 'sterowanie' i wsadzić tam moją poduchę. Pytanie czy te kierownice oprócz tych wycięć różnią się jeszcze w jakimś stopniu kształtem/mocowaniami.
Kombinuje tak bo chce tanim kosztem uzyskać kierownicę w ori skórze, wiem że mogę obszyć moją ale kiera jest wtedy bardzo gruba i mi się nie podoba.
Rozważam jeszcze opcje kupienia trzyramiennej z poduszką i tu mam kolejny pytanie czy moja taśma z ESP (kiera 4ramienna 2002 rok) podejdźcie do 3raminnej ?
Po prostu chciałbym wźąć multi w ori skórze i wywalić 'sterowanie' i wsadzić tam moją poduchę. Pytanie czy te kierownice oprócz tych wycięć różnią się jeszcze w jakimś stopniu kształtem/mocowaniami.
Kombinuje tak bo chce tanim kosztem uzyskać kierownicę w ori skórze, wiem że mogę obszyć moją ale kiera jest wtedy bardzo gruba i mi się nie podoba.
Rozważam jeszcze opcje kupienia trzyramiennej z poduszką i tu mam kolejny pytanie czy moja taśma z ESP (kiera 4ramienna 2002 rok) podejdźcie do 3raminnej ?
tak bo taśma akurat tu ma najmniej do rzeczy - problem jest tylko że wraz z kierą musisz zmienić i poduszkę więc znowu kosztydamiannn pisze:Rozważam jeszcze opcje kupienia trzyramiennej z poduszką i tu mam kolejny pytanie czy moja taśma z ESP (kiera 4ramienna 2002 rok) podejdźcie do 3raminnej ?
Re: Kierownica skórzana multifunkcyjna z poduszką ze zwykłej
Pocieszyłeś mnie bo myślałem że będę musiał szukać kompletu z taśmą z ESP ale skoro można to przełożyć z mojej 4raminnej plug&play to gitgreg pisze: tak bo taśma akurat tu ma najmniej do rzeczy
taśm ajest tylko inna:
jak masz kierownicę z multifunkcją lub też podgrzewaną.
Inna jest też taśma dla aut z ESP i bez ESP
jak masz kierownicę z multifunkcją lub też podgrzewaną.
Inna jest też taśma dla aut z ESP i bez ESP
damiannn, daj spokój z tymi pochwałami - wracając do tematu kierownicy:
1. skórzana sharan 4 ramienna + taśma airbag
2. skórzana 4 ramienna multifunkcja+ airbag + taśma
3. skórzana 3 ramienna + airbag
4. skórzana 3 ramienna _ airbag ale z golfa 6 lub passata cc lub scirocco
pierwsze 2 tylko jak masz radio oryginał to ma sens
1. skórzana sharan 4 ramienna + taśma airbag
2. skórzana 4 ramienna multifunkcja+ airbag + taśma
3. skórzana 3 ramienna + airbag
4. skórzana 3 ramienna _ airbag ale z golfa 6 lub passata cc lub scirocco
pierwsze 2 tylko jak masz radio oryginał to ma sens
Wygląda fajnie ale.... pali mu się kontrolka od poduszki
Mój MK4 ->http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=298948
bo zapomniał zgasić przed fotką - załączył stacyjkę na zdjętej poduszce stad błądstrumyk pisze:Wygląda fajnie ale.... pali mu się kontrolka od poduszki
- dabus997m
- Gadatliwa bestia
Śledziłem trochę ten temat na różnych forach. Poduszka od Air Baga świeci, bo w mk 6 jest dwunabojowa, a w mk 4 jednonabojowa. Koledzy radzą zastosować rezystor 2.1 lub 2.4 ,który ponoć załatwia sprawę skutecznie i w razie stłuczki poducha strzela:D.bo zapomniał zgasić przed fotką - załączył stacyjkę na zdjętej poduszce stad błąd
Swoją drogą to bardzo dobry pomysł zamontować taką kierownicę do mk4. Ciekawe czy jest kompatybilna z GPS takiego typu:http://allegro.pl/dedykowane-vw-golf-pa ... 95904.html
Z czasem zastanawiam się nad zmianą samochodu na Borę więc temat jak najbardziej mnie interesuje. Jeśli Macie jakiś odnośnik do fotoporady jak kolega to wykonał chętnie się zaczytam.
no nie do końca - poszukaj poduszek i zobaczysz ze są wersje na 1 wtyczkę - przykład linkdabus997m pisze: Poduszka od Air Baga świeci, bo w mk 6 jest dwunabojowa, a w mk 4 jednonabojowa.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Chciał bym odświeżyć temat , jestem zainteresowany zmianą kierownicy na multifunkcyjną. w moim golfie 4
Posiadam zwykłą 4 ramienną oraz oryginalne radio.
Chciał bym aby multifunkcja oczywiście działała a nie tylko świeciła.
Ma ktoś taką kierownicę ?
Nie widziałem z bliska kierownicy multi więc pytanie .
Co ona obsługuje ? np tempomat ?
Jeśli nie posiadam tempomatu potrzebna jest mi manetka z tempomatem czy wystarczy w kierownicy ?
Greg wyżej wypunktował kierownice które będą pasowały plug&play ?
Oprócz kierownicy i poduszki co mi potrzeba ? Taśmę ?
Rozumiem że moja stara poduszka się nie przyda bo w tej multi jest inne podejście ?
Sam i tak jej nie założę bo nie znam się na elektryce że by to wszystko podłączyć , ale moje pytanie czy dużo jest z tym wszystkim roboty ?
Nie chce że by ze mnie zdarli w warsztacie.
Posiadam zwykłą 4 ramienną oraz oryginalne radio.
Chciał bym aby multifunkcja oczywiście działała a nie tylko świeciła.
Ma ktoś taką kierownicę ?
Nie widziałem z bliska kierownicy multi więc pytanie .
Co ona obsługuje ? np tempomat ?
Jeśli nie posiadam tempomatu potrzebna jest mi manetka z tempomatem czy wystarczy w kierownicy ?
Greg wyżej wypunktował kierownice które będą pasowały plug&play ?
Oprócz kierownicy i poduszki co mi potrzeba ? Taśmę ?
Rozumiem że moja stara poduszka się nie przyda bo w tej multi jest inne podejście ?
Sam i tak jej nie założę bo nie znam się na elektryce że by to wszystko podłączyć , ale moje pytanie czy dużo jest z tym wszystkim roboty ?
Nie chce że by ze mnie zdarli w warsztacie.