Skrzypiące plastiki, deska rozdzielcza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ehh, to czeka mnie niestety również troche rozbierania, do tego w boczach mam pourywane uchwyty ( tam gdzie jest to obszycie materiałowe )
Edit: Dopiero zauwazyłem ze troszkę odświeżyłem temat
Edit: Dopiero zauwazyłem ze troszkę odświeżyłem temat
Zapraszam -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 8#p6538438" onclick="window.open(this.href);return false;
Troszkę odkopię temacik...
W swoim mk IV borykam się ze skrzypieniem/drganiem plastików pod kierownicą. Problem występuję podczas jazdy przy niskich obrotach i jest to bardzo denerwujące. Problem ustaje po przyduszeniu plastików w miejscach zaznaczonych zielonym kółkiem. Jak można sobie z tym poradzić?
W swoim mk IV borykam się ze skrzypieniem/drganiem plastików pod kierownicą. Problem występuję podczas jazdy przy niskich obrotach i jest to bardzo denerwujące. Problem ustaje po przyduszeniu plastików w miejscach zaznaczonych zielonym kółkiem. Jak można sobie z tym poradzić?
podklej coś np gąbke może pomoże
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
Teraz ja odkopię temat... ktoś juz próbował pozbyć się skrzypienia podłokietnika, cholernie skrzypi jak się o niego oprze. Da radę to w domu jakoś ogarnąć czy wymiana na nowy?
siwek026, sciągnij góre tzn ten materiał od tej klapki i wypchaj środek ja podkleiłem gąbke i cisza, przy okazji mozesz posmarować czyms zawiasiki
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
Re: Skrzypiące plastiki, deska rozdzielcza
A proszę posłuchać tych melodii mojej kratki konsoli środkowej. Jest na to jakiś patent ? Prowadzenie jedną ręką odpada " onclick="window.open(this.href);return false;
Tylko mi się wydaje, że to u mnie wali cały tunel nie sama kratka, po zdjęciu schowka wepchnąłem łapsko i trzymając część zapewne tunelu środkowego także ten odgłos zanikał. Popodkładałem tam coś ale jak widać lipa, chyba zdemontuje jeszcze raz schowek i może coś tam poupycham. Odgłos zanika jak na filmiku po przyciśnięciu bądź puszczeniu gorącego powietrza z dmuchawy na przednią szybę. Czy to jest jakiś często spotykany problem w MK4 ?
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Skrzypiące plastiki, deska rozdzielcza
Jak wepchłeś tam rękę, to pewnie kanał, czy deskę lekko unieruchomiłeś i nie rezonowała, a jak puszczasz to wraca do normy i drży, ot całą polityka.
Nie deski nie ruszałem, jedynie jak przyciskam tą kratkę w dół to jest cicho więc podejrzewam, że to kanał. Będę się z tym bawił.