Jakie wycieraczki do Golfa IV ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- xlsss
- Użytkownik
- Auto: MK3
- Silnik: AAZ
- Kontakt:
Panowie polecam rodzimą markę MOTGUM. Śmigam 2 lata i jak nówki. http://www.motgum.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
Pytanie jaki jest wymiar fabryczny do bory na przód,na pewno kupię alca a banany które mam ta od strony kierowcy uderza w drzwi.
Witam
Musze wymienic wycieraczki. Kupilem Golfa z wycieraczkami bezszkieletowymi ale juz slabo zbieraja.. pytanie czy szukac bezszkieletowych czy kupic normalne np firmy alca?
Musze wymienic wycieraczki. Kupilem Golfa z wycieraczkami bezszkieletowymi ale juz slabo zbieraja.. pytanie czy szukac bezszkieletowych czy kupic normalne np firmy alca?
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
mk4tdi, alca szkieletowe, lub bosch bezszkieletowe - banany
ok 8miesięcy jazdy bez problemów i jeden i drugi zestaw gwarantuje
ok 8miesięcy jazdy bez problemów i jeden i drugi zestaw gwarantuje
mk4tdi, to że kupiłeś auto z bezprzegubowymi i zbierają słabo to pewnie wina ich zużycia, a nie tego, że nie są dobre. Ze swojego doświadczenia mogę polecić właśnie bezprzegubowe Bosch Aerotwin, przetestowane w mkV.
No ja wiem ze to wina tego ze sa zuzyte, tylko czy opyla sie placic drozej za bezprzegubowe? One sa lepsze, ladniej wygladaja czy jeszcze jest jakas inna roznica miedzy nimi a zwyklymi?
u siebie miałem juz dwa zamienniki z mkV, pierwszy nie wiedziec dlaczego rysowal szybe i slabo zbieral, drugi smiga aż miło, więc gdzie tu prawidłowość?
kupie xenon
sprzedam bre na maske MK4 założoną 1 raz
mój BLACK GENERATION http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533148
sprzedam bre na maske MK4 założoną 1 raz
mój BLACK GENERATION http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533148
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
mk4tdi pisze:No ja wiem ze to wina tego ze sa zuzyte, tylko czy opyla sie placic drozej za bezprzegubowe? One sa lepsze, ladniej wygladaja czy jeszcze jest jakas inna roznica miedzy nimi a zwyklymi?
jezeli mowa o wygladzie.. to jezeli załozymy boscha aerotwina , to do zwykłego zapięcia typu U ,pasuje moim zdaniem jak kur..ie majtki..
nie dośc, ze samo zapięcie sie nie sprawdza w tego typu wycieraczkach ( bo chodzi tez o wysokość wycieraczki , a taki typ zapięcia nie gwarantuje równomiernego docisku tej szyny evodium, tak jak sie chwali bosch...ze jest rownomierny , no i moim skromnym okiem estetycznie jakos do mnie nie przemawia.
jezeli juz do U zapięcia, to dedykowane bosche szkieletowe, ale te w których wycieraczka pasazera jest wykrzywiona.. dzięki czemu przylega do krzywizny szyby w niemal 100 % ( nie odstaje na zewnątrz przy słupku )
mozna tez wypróbować inne marki, powiedzmy DENSO, moze i mało znana firma..,ale np ich gumka jest naturalna .. , i nie jest grafitowana naprawde fajnie sie sprawują cena nie jakiś kosmos.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Mam wycieraczki Valeo za niecałe 50 zł. i jestem zadowolony.Nie kombinujcie koledzy.
Ok w takim razie kupie zwykle, takie jak powinny byc do zapiecia U. Dzieki
Ja mam teraz w polo Boscha areo. Żeby to jakaś różnica poza wyglądem była to bym nie powiedział. A do starszych to faktycznie jak świni siodlo pasuje.
Odkopię kotleta, ale dodam coś od siebie dla innych na przyszłość.
Bosch aerotwin, używałem i były niby ok, cenowo trochę drogie, wystarczyły na rok.
Motgum, omijajcie z daleka ten badziew, po wyjęciu z pudełka już jedna nadawała się do wyrzucenia. Mocowanie kiepskiej jakości, podczas jazdy jedna odfrunęła przy prędkości 60-70 km/h podczas bardzo dużych opadów deszczu.
Alca, według mnie na pół roku wystarczają spokojnie, cena śmieszna, około 10 zł za 1 szt, działają cicho i dobrze.
Valeo xtrm, w mojej ocenie lepsze niż Bosch aerotwin, porównując do boscha mają zdecydowanie dłuższą żywotność, działają dosłownie bezszelestnie, jak dla mnie rewelacja, tylko ta cena.
Kamoka, kolega używa w passacie b4 od jesieni, póki co przetrwały zimę i nadal jest ok.
Bosch aerotwin, używałem i były niby ok, cenowo trochę drogie, wystarczyły na rok.
Motgum, omijajcie z daleka ten badziew, po wyjęciu z pudełka już jedna nadawała się do wyrzucenia. Mocowanie kiepskiej jakości, podczas jazdy jedna odfrunęła przy prędkości 60-70 km/h podczas bardzo dużych opadów deszczu.
Alca, według mnie na pół roku wystarczają spokojnie, cena śmieszna, około 10 zł za 1 szt, działają cicho i dobrze.
Valeo xtrm, w mojej ocenie lepsze niż Bosch aerotwin, porównując do boscha mają zdecydowanie dłuższą żywotność, działają dosłownie bezszelestnie, jak dla mnie rewelacja, tylko ta cena.
Kamoka, kolega używa w passacie b4 od jesieni, póki co przetrwały zimę i nadal jest ok.
GTB...