Rozpinający się wężyk spryskiwacza tylnej szyby MKIV variant
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wszystko jest na zapinkach powinna wskoczyć w swoje miejsce
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- Quintus
- Użytkownik
- Auto: Dodge Durango SLT
Na brzegach są takie zakładki które trezba wsunać w karoserię i jak wsunę z jednej strony to już z drugiej nie da się, a naginać się trochę obawiam, na razie to zostawię, bo testowanie giętkości przy tej pogodzie to chyba nienajlepszy pomysł.
- lukaszzzmk4
- Nowicjusz
tego się nie wsuwa to jest wciskane... pierwszym razem może być trudno ci weź kogoś do pomocy niech trzyma ci to a ty z wyczuciem nie za lekko ale nie za mocno po kolei uderzaj dłonią w miejsce tych wcisków najlepiej zacząć przy szybie ja pierwszym razem się trochę na wkur..załem ale to robiłem mechanizm a teraz też miałem awarię i nie leciał płyn to poszło gładko z tą osłoną klapy... tylko nie wal na siłę to zaczepy wyrwiesz i będzie kiszka...
czy spryskiwacze działają razem, tzn. biorąc przełącznik wycieraczek do siebie to powinny działać spryski z przodu i z tyłu? Bo póki co tylko przód działa :/
od siebie to akurat wycieraczka tylna jest wprawiana w ruch , czy jest ewentualnie jeszcze jeden skok od siebie, prócz tego włączającego wycieraczkę ?
-
- Mały gagatek
sylweks5 musisz przytrzymać bardziej dzwignię w pozycji do przodu wtedy jest sprysk ztyłu
dobra działa, dzięki
Normalne jest to, że Spryskiwacz obraca się nieharmonijnie z wycieraczką tylną?
A jeśli chodzi o konserwację wycieraczek, to jak działają to nic się dotykać, czy wypadałoby spojrzeć i przeczyścić. Z przodu to mniej więcej wiem jak to wygląda, a z tyłu nie wiem, więc pytam
Normalne jest to, że Spryskiwacz obraca się nieharmonijnie z wycieraczką tylną?
A jeśli chodzi o konserwację wycieraczek, to jak działają to nic się dotykać, czy wypadałoby spojrzeć i przeczyścić. Z przodu to mniej więcej wiem jak to wygląda, a z tyłu nie wiem, więc pytam
Nie , nie jest to normalne, masz pękniętą rurkę , ma stać w miejscu .sylweks5 pisze:Normalne jest to, że Spryskiwacz obraca się nieharmonijnie z wycieraczką tylną?
Masz tu poradę jak naprawić : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=124314" onclick="window.open(this.href);return false;
Ba.........................
Witam,
zarejestrowałem się tutaj, aby podziękować za pomoc w rozwiązaniu problemu - Dzięki wielkie
W moim przypadku, tak jak w wielu innych problemem okazała się złączka wężyka ( ta w lewym słupku ). Ciekło do bagażnika, a następnie pod lewy fotel.
Teraz przyszła pora na suszenie wszystkiego.
Jeszcze raz dzięki wszystkim, którzy pomagają opisując swoje problemy i ich rozwiązania.
Pozdrawiam, Michał
zarejestrowałem się tutaj, aby podziękować za pomoc w rozwiązaniu problemu - Dzięki wielkie
W moim przypadku, tak jak w wielu innych problemem okazała się złączka wężyka ( ta w lewym słupku ). Ciekło do bagażnika, a następnie pod lewy fotel.
Teraz przyszła pora na suszenie wszystkiego.
Jeszcze raz dzięki wszystkim, którzy pomagają opisując swoje problemy i ich rozwiązania.
Pozdrawiam, Michał