Witam Koledzy,
Zabrałem się dziś za wymianę żarówek wewnątrz auta i mam pewien problem. Poradziłem sobie z tymi w drzwiach (u mnie w5w), ale mam spory problem z tylnymi lampkami w podsufitce. Próbowałem delikatnie podważyć z jednej strony (z lewej( ale za cholerę nie chce mi wyskoczyć ta lapmpa - tzn wychodzi kawałek ale blokuje się (wygląda jakby blokowało się na wtyczce. Z drugiej zaś strony jest chyba jakaś blaszka, ale mimo tego że mam bardzo cieniutki śrubokręt nie mogę do niej dobrnąć żeby ją podważyć czy coś. W Internecie nie znalazłem praktycznie żadnych porad oprócz "podważ z jednej strony i wyjdzie". Przeszukując jakieś stronki natrafiłem na info co prawda od Bory, że trzeba podważyć odbłyśnik, zdjąć go i wykręcić jakieś dwie śrubki i dopiero wyciągać lampkę. Panowie, czy jesteście w stanie doradzić mi co w końcu powinienem podważać - sam odbłyśnik czy całą lampkę. Z której strony co i jak, żeby nie ułamać? Z góry dzieki za pomoc.
Wymiana żarówki w podsufitce
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
zawsze wyciągałem całą lampkę i nie było z tym jakiegoś większego problemu...może nie jest tak łatwo że w 3s się zrobi, ale spokojnie jest to do zrobienia
od drugiej strony wyciągaj, nie od strony wtyczkiLexusHPC pisze:wychodzi kawałek ale blokuje się (wygląda jakby blokowało się na wtyczce
Z prawej strony jest jakaś blaszka, albo coś w tym rodzaju. Mam podważyć z tej strony i mocniej pociągnąć?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
no i właśnie na tej blaszce się trzyma lampkaLexusHPC pisze:Z prawej strony jest jakaś blaszka,
Zobacz jak to na fotce wygląda...chodzi o to aby tą blaszkę przecisnąć przez otwór w podsufitce
Oookej, dzięki za pomoc. Zaraz pójdę dalej próbować. Znając mnie i moje drewniane ręce coś popsuję xD
Edit:
Dałem radę wszystko świeci. Zadziwiło mnie tylko to, że mimo prawidłowego wyjęcia, bez uszkodzenia czegokolwiek sama lampka nie siedzi już tak sztywno jak przedtem.
Edit:
Dałem radę wszystko świeci. Zadziwiło mnie tylko to, że mimo prawidłowego wyjęcia, bez uszkodzenia czegokolwiek sama lampka nie siedzi już tak sztywno jak przedtem.