Spryskiwacz pryska na wprost
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Od razu przepraszam jesli to zly dział ale jako tako najbardziej odpowiada. Po zmianie wycieraczki tylnej szyby spryskiwacz pryska na wprost, a gdy naloze oslonke to jest jakby za male cisnienie i cieknie po wycieraczce. Wczesniej mialem wycieraczke bez tej oslony i wszystko bylo w porzadku. Jak temu zaradzić?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
czyli że co ?? Bo sprysk tylnej szyby generalnie ma pryskać na wprost - na środek szybymietek1416 pisze: Po zmianie wycieraczki tylnej szyby spryskiwacz pryska na wprost
-
- Nowicjusz
To znaczy jest ta maskownica. Jesli ja zdejme prsyka na wprost tzn nie na szybe tylko "ciurkiem" jakies 1/2m poza auto. Jesli naloze ta maskownice czyli jest tak jak ma byc to opryskuje ledwie 5cm wokoło osi spryskiwacza i cieknie po to wycieraczce, tak jakby bylo zbyt male cisnienie lub zle sie odbijał strumień
- Qto
- _
- Kontakt:
igła w łapki, wkładasz igłę w dziurkę z której pryska i ustawiasz gdzie chcesz aby pryskało
-
- Nowicjusz
Tak myslalem , ale sadzilem ze sie zatkał czy cos i nie chcialem zeby ten brud poleciał wgłąb przewodu. Ale dzieki za pomoc
- Qto
- _
- Kontakt:
nawet jeżeli byłby zapchany...to syf w drugą stronę nie poleci igłą go rozdrobnisz i wyleci...ale skoro bez osłony psika to nie ma mowy o zapchaniumietek1416 pisze:sadzilem ze sie zatkał czy cos i nie chcialem zeby ten brud poleciał wgłąb przewodu
- areczek0000000
- Gadatliwa bestia
przeczyść spryskiwacz cienkim drutem stalowym,np. ze szczotki sprawdzony patent.
Miarą inteligencji człowieka jest odpowiednie rozumowanie
https://auto-doctorek.jimdo.com/
https://auto-doctorek.jimdo.com/
-
- Nowicjusz
Próbowałem przeczyścić nic z tego. Z ustawieniem za pomocą igły też nic bo gmeralem igła w tym spryskiwaczu, ruszałem na różne strony i dalej to samo.
- Qto
- _
- Kontakt:
nie masz gmerać tą igłą...tylko wsadzić ją tak głęboko jak się da i wtedy przestawić końcówkę dyszy
-
- Nowicjusz
cienkim drutem udało mi się trochę przestawić, ale jeszcze to nie to samo co wcześniej. Zauważyłem też ze płyn cieknie zamkiem od klapy.. Wężyk pękł ? Jak się tam dostać ?
- Qto
- _
- Kontakt:
no czyli da się ...moim zdaniem igłą jest wygodniejmietek1416 pisze:cienkim drutem udało mi się trochę przestawić
viewtopic.php?t=124314" onclick="window.open(this.href);return false;mietek1416 pisze: Zauważyłem też ze płyn cieknie zamkiem od klapy.. Wężyk pękł ? Jak się tam dostać ?
-
- Nowicjusz
Igła była za krótka więc lepiej poszło drucikiem. Jeszcze zapytam - jak myślisz czemu może cieknac zamkiem ?
-
- Nowicjusz
jak cieknie zamkiem to przyczynę szukaj w temacie który podał Qto... Na pewno jak zwalisz plastik z klapy to zobaczysz winowajcę...
Zsunął Ci się wężyk w klapie pod tym plastikiem. Odkręć dwie śruby we wnękach na palce, szarpnij go dosyć mocno i masz wszystko jak na dłoni. Może właśnie dlatego, że połowa płynu ucieka do klapy nie ma odpowiedniego ciśnienia i słabo pryska. Ot cała filozofia.