Woda w samochodzie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Woda w samochodzie
Od jakiegoś czasu zmagam się z wodą która podczas deszczu pojawia mi się w samochodzie. Przy kierowcy kabie gdzieś pod bezpieczniki i po sprzęgle na dywanik, u pasażera kapie jakby z miejsca gdzie powinien być filtr przeciwpyłkowy. Może dodam obrazek.
Twierdzę że od strony pasażera woda dostaje się przez nieszczelność wentylatora (oznaczono na obrazku na czerwono). Problem w tym że tutaj jest pokazany filtr przeciwpyłkowy a ja pod osłoną nie mam kompletnie nic. Powinienem wsadzić tam taki filtr?
Na zielono zaznaczyłem część gdzie powinien być taki plastik. Mój jest połamany i pokleiłem go jakoś. Słyszałem że jak jest dziurawy to też możę woda lecieć. I tutaj kolejne pytanie. Czy ten plastik powinien być na całej długości czy tylko do tego komputerka co jest osobno zakryty?
Twierdzę że od strony pasażera woda dostaje się przez nieszczelność wentylatora (oznaczono na obrazku na czerwono). Problem w tym że tutaj jest pokazany filtr przeciwpyłkowy a ja pod osłoną nie mam kompletnie nic. Powinienem wsadzić tam taki filtr?
Na zielono zaznaczyłem część gdzie powinien być taki plastik. Mój jest połamany i pokleiłem go jakoś. Słyszałem że jak jest dziurawy to też możę woda lecieć. I tutaj kolejne pytanie. Czy ten plastik powinien być na całej długości czy tylko do tego komputerka co jest osobno zakryty?
- Micjusz
- I LOVE GERMAN CARS
- Kontakt:
Woda w samochodzie
Od strony kierowcy sprawdź czy nie cieknie linką otwierania maski bądź uszczelką szyby
Było:
Golf II Fire&Ice 1991, MK3 1.8AAM - 1993, MK2 1.3NZ - 1991, BMW E34 2.8 - 1992
Jest:
Bora - 1999, ETZ 150 - 1991, Komar 2352 - 1979
Golf II Fire&Ice 1991, MK3 1.8AAM - 1993, MK2 1.3NZ - 1991, BMW E34 2.8 - 1992
Jest:
Bora - 1999, ETZ 150 - 1991, Komar 2352 - 1979
-
- Nowicjusz
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Woda w samochodzie
Giacobbe91 pisze:Uszczelka jest uszczelniona.
Jak to uszczelniłeś, bo tez mam taki problem?
Najlepszy układ to...Żona w domu, a kochanka w garażu..
(tylko dlaczego obie są tak drogie w utrzymaniu?)
-
- Nowicjusz
Woda w samochodzie
Tylko że to nie problem uszczelki od szyby. Problem pojawia się pod maską. Wiele osób ma takie problemy i każdy zaczyna od uszczelki szyby a to błąd. Tam faktycznie uszczelka wygląda na luźną ale ona taka jest. Nie uszczelniałem tego osobiście
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Woda w samochodzie
Ja mam akurat pod szybą, jak zdejmę maskownice głośnika to podczas deszczu widzę, jak w rogu kapie woda.
Najlepszy układ to...Żona w domu, a kochanka w garażu..
- alex_7692
- Gadatliwa bestia
Woda w samochodzie
U mnie też leciało w rogu, przy głośniku tak jak pisze lukasz.gtd, i na dół po pedale sprzęgła na dywanik..
Moje MKII http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=452768" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
- alex_7692
- Gadatliwa bestia
Woda w samochodzie
Wyczyściłem podszybie, udrożniłem bo myslalem że to tam podcieka. Dodatkowo całą uszczelkę od szyby przedniej uszczelniłem sylikonem na rok był spokój ale teraz po długim deszczu nieraz jest też wilgotne i będzie trzeba powtórzyć. Sprawdź też pod wykładzina czy rdza się nie zrobiła jeśli dość dlugo było mokro.
Moje MKII http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=452768" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Woda w samochodzie
Ja mam problem z podszybiem bo mam tam dziury w tym plastiku i mówią że od tego też leci woda. Niby uszczelniłem ale podobno wentylatorem też lubi lecieć
Mi leci przeważnie na dywanik. Kiedyś po nocy miałem kałużę na całym
Mi leci przeważnie na dywanik. Kiedyś po nocy miałem kałużę na całym
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Woda w samochodzie
Hola,hola...http://www.google.pl/custom?domains=for ... cof=&hl=pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Pkt.2 regulaminu forum!Czytaj
Pkt.2 regulaminu forum!Czytaj