Wychodząca wkładka zamka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Wychodząca wkładka zamka
Witam mam w moim golfie problem otóż wychodzą mi wkładki zamka w obydwu drzwiach z przodu , co mam z tym zrobić?? kupować nowe czy czymś to zabezpieczyć?? pozdrawiam
Wychodząca wkładka zamka
jak otworzysz drzwi to zobaczysz (na bocznej stronie) czarna okragla zaslepke, odczep ja i bedzie widoczna sruba na torxa, trzeba te sruby dokrecic i powinien trzymac wkladki, jesli nie to rozebrac cale drzwi i do wymiany sa metalowe uchwyty ktore trzymaja te wkladki
Było:
Golf MK4 1.4 16V AKQ ->SWAP-> 1.8 20V AGN
Jest:
Audi A6 2.4 V6 Quattro ARJ
Golf MK4 1.4 16V AKQ ->SWAP-> 1.8 20V AGN
Jest:
Audi A6 2.4 V6 Quattro ARJ
-
- Użytkownik
Re: Wychodząca wkładka zamka
Wyjąłem zaślepkę i śruba była dokręcona , prześlę fotki tej wkładki, może jakieś wprawione oko zauważy czy czegoś brakuje itp
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Wychodząca wkładka zamka
po co w dwóch tematach o tym samym piszesz ?? Chyba dawno Ci jakiś temat do kosza nie poleciał...
Zobacz czy pierścień jest na swoim miejscu, pierścień widoczny na fotkach w tym drugim temacie...
W ogóle grzebałeś coś czy samo z siebie zaczęło wypadać ??
Zobacz czy pierścień jest na swoim miejscu, pierścień widoczny na fotkach w tym drugim temacie...
W ogóle grzebałeś coś czy samo z siebie zaczęło wypadać ??
-
- Użytkownik
Wychodząca wkładka zamka
Nic nie grzebałem , poprostu zamknąłem drzwi i patrzę a ta wkładka wysunęła się na zewnątrz , wyjąłem ją , oglądałem ją ale nie mam o tym pojęcia więc napisałem , śruba dokręcona ,
Dobrze usuń jesli chcesz, przepraszam
Dobrze usuń jesli chcesz, przepraszam
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Wychodząca wkładka zamka
nie o to chodzi...dominik88.22 pisze:Dobrze usuń jesli chcesz, przepraszam
Proponuję wyciągnąć wkładkę po drugiej stronie i porównać...sam lepiej i dokładniej to zrobisz niż my poprzez patrzenie na fotki. Tylko wkładkę wyciągaj ostrożnie żebyś drzwi nie musiał rozbierać...wykręcaj powoli śrubkę i jednocześnie podważaj wkładkę delikatnie, tak aby nie porysować...czasami wkładka pomimo wykręconej śrubki nie chce od tak sobie wyjść i trzeba użyć trochę siły...w końcu często nie była ruszana przez kilkanaście lat.
W ten sposób łatwo rozpoznasz czy coś jest nie tak z wkładką...czy w drzwiach, jak w drzwiach to trzeba będzie je rozebrać.
-
- Użytkownik
Wychodząca wkładka zamka
Tylko że śrubka jest dokręcona czy odkręcona wkładka wychodzi tak samo , nie ma to żadnego znaczenia większego, z drugiej strony też wylatuje ;/
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Wychodząca wkładka zamka
Może to Ci nieco rozjaśni http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175564" onclick="window.open(this.href);return false;
Wychodząca wkładka zamka
jeżeli możesz wyciągnąć wkładkę to moim zdaniem mógł ci pierścień wypaść. Myślę ze zdjęcie boczka drzwi (parę torxow w sumie) i zdjęcie blachy ( tu już trochę więcej roboty ) i sprawdzenie od wewnatrz co się stało dałoby Ci jasnosc.
Bayern ist Meister
Wychodząca wkładka zamka
dziwne jest również pisanie tematu i wszystkich postów oprócz 1 w liczbie pojedynczej jeśli chodzi i liczbę wkładek...
Bayern ist Meister
Wychodząca wkładka zamka
w drzwiach masz takie frezy prowadzace do pierscienia. musisz rozebrac drzwi i wciisnac pierscien na swoje miejsce potem wkladasz wkladke i zabezpieczasz srubka z boku w dzrzwiach po zaslepka chyba torx 25 dokrecasz i musi siedziec.
Wychodząca wkładka zamka
pierscien nie jest na swoim miejscu ktos kiedys rozbieral drzwi i zle go włożył . torx t20