słabe ogrzewanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
słabe ogrzewanie
Witam mam problem z ogrzewaniem w moim golfie.Wymieniłem nagrzewnicę ale to wiele nie pomogło ,grzeje ale słabo.
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
słabe ogrzewaniw
skoro wymieniałeś nagrzewnicę to powiedz mi czy gąbka na klapkach sterujących jest - dostaniesz się do niej demontując środkową konsolę i odkręcając plastik kierujący powietrze do góry - na forum znajdziesz opisy jak to naprawić (ja np nakleiłem gąbkę taką jak rozwijasz pod panele na podłodze)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
słabe ogrzewaniw
Błąd.Temperatura utrzymuje się w okolicach 90* (wskazówka pionowo)?jaca753 pisze:witam nie sprawdzełem termostatu.
Jeśli wskazówka nie dochodzi do pionu,to termostat jest padnięty.
słabe ogrzewaniw
A tak apropo to sorki jeśli piszę w niewłaściwym dziale ale jestem dopiero od niedawna na forum.
słabe ogrzewaniw
A tak apropo to sorki jeśli piszę w niewłaściwym dziale ale jestem dopiero od niedawna na forum.
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
Re: słabe ogrzewaniw
nie zgodze sie.Michał_1977 pisze: Jeśli wskazówka nie dochodzi do pionu,to termostat jest padnięty.
tez chyba mam ten problem, te gąbki maja az tak duze znaczenie ?grg474 pisze:skoro wymieniałeś nagrzewnicę to powiedz mi czy gąbka na klapkach sterujących jest - dostaniesz się do niej demontując środkową konsolę i odkręcając plastik kierujący powietrze do góry - na forum znajdziesz opisy jak to naprawić (ja np nakleiłem gąbkę taką jak rozwijasz pod panele na podłodze)
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
niestety ja również się nie zgadzam, nie można się sugerować wskazówką która niejednokrotnie wskazuje błędnie, wcześniej trzeba sprawdzić termostat, czy czasem nie jest cały czas otwarty.biercok mkII pisze:nie zgodze sie.Michał_1977 pisze: Jeśli wskazówka nie dochodzi do pionu,to termostat jest padnięty.
słabe ogrzewaniw
witam wymieniłem termostat i nic.nakleiłem gąbkę i zaczeło grzać dzięki pozdrawiam.
słabe ogrzewaniw
Witam! podepne sie pod temat bo nie chce zakładać nowego a mam podobny problem. W moim golfie mkII 1.6 RF słabo grzeje na postoju i ogólnie na niższych obrotach. Nie mam pomysłu co to może być i dodam że pompa wody nie dawno zmieniana, termostat sprawny, klapa sterująca zimno/ciepło uszczelniona, nagrzewnica drożna (nowa). Nie mam już pojęcia co to może być .Dodam,że posiadam lpg i grzanie reduktora jest przerobione,tak że płyn idzie pierwsze na nagrzewnice bez żadnych trojników itd tylko tak jak w orginale a dopiero powrót z nagrzewnicy ogrzewa reduktor tak że strat na ogrzewaniu nie powinno być żadnych z wyjątkiem wolniejszego rozgrzewania płynu.Nawet po osiągnięciu temp w której włącza się wentylator przez chwile leci ciepłe powietrze a już po chwili chłodne. Jeżeli trzymam ok 2,5- 3 tys obr grzeje dobrze tak samo jest na postoju jak i podczas jazdy nie mam pojęcia co może być przyczyną tego,dlatego zwracam się do Was o pomoc.Pozdrawiam Forumowiczów.
VW znaczy wszystko... Bez niego wszystko byłoby niczym:D
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
słabe ogrzewaniw
biercok mkII pisze: Michał_1977 napisał(a): Jeśli wskazówka nie dochodzi do pionu,to termostat jest padnięty.
nie zgodze sie.
O ludzie... to włóżcie sobie termometr do zbiorniczka albo coś...Mk2_marcin pisze:niestety ja również się nie zgadzam, nie można się sugerować wskazówką która niejednokrotnie wskazuje błędnie
Chcecie mnie posądzić o to,że sugeruję wzorowanie się uszkodzonym wskaźnikiem?Chyba logiczne jest,że mam na myśli sprawny wskaźnik i czujnik,bo niby na jakiej podstawie miałby określić temperaturę? VAG-a przecież nie podepnie...
Sprawdź,czy podpinając węże do nowej nagrzewnicy,nie puściłeś któregoś inaczej niż wcześniej.Może oparł się na jakiejś lince i jest za wysoko,przez co nagrzewnica nie odpowietrzyła się.piter3113 pisze:nagrzewnica drożna (nowa)