awaryjne otwieranie maski
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam
W golfiku zerwała się chyba linka do otwierania maski. Dźwignia do otwierania przy nogach chodzi luźno.
W jaki inny sposób można otworzyć maskę?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
W golfiku zerwała się chyba linka do otwierania maski. Dźwignia do otwierania przy nogach chodzi luźno.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Golf 6 1.4 tsi
Jezeli zerwala Ci sie z tej rączki to szczypce /latarka pochylić się i odnajdziesz linke . No a reszta wiesz jak pociągnąć ??Piotrekwawa pisze: Dźwignia do otwierania przy nogach chodzi luźno.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
-
- Nowicjusz
Re: awaryjne otwieranie maski
Musiała zerwać się przy zamku. Ciągnięcie linki kombinerkami przy dźwigni nic nie daje.
Golf 6 1.4 tsi
Jezeli przy dzwigni jest linka to musiala spaśc z zaczepu zamka ..Tak ona wygląda cala to wtedy pozostaje Ci tylko kanał zdjecie oslonyi dostanie sie do zamka .Ale jeżeli jest zerwana z raczki i ją widzisz że jest wyczepiona to pociagnij mocniej musi puścić . Muszę zobaczyć w katalogu czy przypadkiem dało by radę poprzez gril, ale nie wiem jak jest mocowany gril w MK6Piotrekwawa pisze:Ciągnięcie linki kombinerkami przy dźwigni nic nie daje.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Mam pytanei jak awaryjnie otworzyć maskę, jeżeli działa rączka, ale mam zdemontowaną łapkę od grila ? Nie mogę po stłuczce otworzyć maski Mam do niej dostęp od przodu. Prosze o pomoc
VW Bora, 1.9 TDI, 2004 rok, 101 KM, silnik w wersji ATD, automat, 5-biegowy TIP-TRONIC
Yamashka R6 :]
W VW phaeton wystarczy odkręcić dwie śrubki poprzez grill i otworzymy maskę, może i w golfie też się tak da?
No ja tam mam jakieś 3 śrubki - 2 większe torxy i 1 mały.
Fotka poniżej, ale nie pokazuje tego najlepiej :/
Fotka poniżej, ale nie pokazuje tego najlepiej :/
VW Bora, 1.9 TDI, 2004 rok, 101 KM, silnik w wersji ATD, automat, 5-biegowy TIP-TRONIC