Podnośnik el. szyby prawej działa odwrotnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam kupiłem podnośnik na allegro nowy zamiennik bez silniczka, wystarczy podpiąć silniczek ze starego podnośnika. I tak właśnie zrobiłem po złożeniu okazuje się że podnośnik działa odwrotnie. Przycisk 'opuszczania' podnosi szybę a 'przycisk' podnoszenia szyby ją OPUSZCZA - co robić? czy to wada podnośnika? odwrotnie są nawinięte linki? Może można jakoś zamienić kable w kostce żeby odwrócić przyciski? Proszę o jakieś sensowne podpowiedzi rozwiązania tego problemu, pozdrawiam
-
- Nowicjusz
Nie można źle tego podłączyć kostka przy przełączniku szyb, ma wypustki nie da się jej włączyć odwrotnie, natomiast kostka a raczej wejście przy silniczku ma jedną możliwość włożenia wtyczki, odwrotnie nie będzie pasować.
Które kable zamienić aby działało poprawnie?
Myślę że podnośnik ma odwrotnie linkę nawiniętą.
Które kable zamienić aby działało poprawnie?
Myślę że podnośnik ma odwrotnie linkę nawiniętą.
Witam!
Trochę odkopuję temat ale może ktoś ma taki sam problem jak ja i kolega powyżej.
Otóż w przypadku odwrotnego działania silniczka podnośnika szyby należy z niego odkręcić srebrną, metalową obudowę cewki (jest przykręcona na 4 śrubki), obrócić ją o 180 stopni i przykręcić. Powinno działać. Mi to pomogło po dwóch tygodniach kombinacji.
Mam nadzieję że komuś pomogłem.
Pozdro
Trochę odkopuję temat ale może ktoś ma taki sam problem jak ja i kolega powyżej.
Otóż w przypadku odwrotnego działania silniczka podnośnika szyby należy z niego odkręcić srebrną, metalową obudowę cewki (jest przykręcona na 4 śrubki), obrócić ją o 180 stopni i przykręcić. Powinno działać. Mi to pomogło po dwóch tygodniach kombinacji.
Mam nadzieję że komuś pomogłem.
Pozdro
- Paweł Marek
- V.I.P.
dodam tylko: obrót silnika o 180 stopni załatwi sprawę w tych przypadkach kiedy szyba zawsze działa odwrotnie, czyli zarówno z przycisków jak i z kluczka w drzwiach. Jeśli z kluczyka działa dobrze a z włączników odwrotnie to trzeba zamienić kable przy włączniku
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
W golfie v ten sposob sprawdzil sie spiewajaco wczoraj dokonalem naprawy wg instrukcji uzytkownika milosz707