Cieknący szyber
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cieknący szyber
Witam mam problem tego typu ze wczoraj odkleiła mi się z tyłu szyberdachu uszczelka ta w koło szyby i leje się woda do środka. Czy można to zrobić samemu? słyszałem ze to się jakimś specjalnym sylikonem przykleja ale jak to nie wiem bo sama się na miejscu nie utrzyma. A co szukam o szyberdachach to tylko o zatkanych odpływach i pękniętych prowadnicach ;(
Cieknący szyber
Każdy szyber w MK3 przecieka - taka konstrukcja .
Do sprawdzenia czy czasem plasikowa rynienka która znajduje się pod szybrem jest na swoim miejscu . Ma ona za zadanie odprowadzić przecieki do odpływów .
Jak kupiłem swojego Gofra to ta rynienka odczepiła się z zatrzasków i znalazłem ją z tyłu pod podsufitką .
Co do przyklejenia uszczelki szybra to może być nawet butapren .
Do sprawdzenia czy czasem plasikowa rynienka która znajduje się pod szybrem jest na swoim miejscu . Ma ona za zadanie odprowadzić przecieki do odpływów .
Jak kupiłem swojego Gofra to ta rynienka odczepiła się z zatrzasków i znalazłem ją z tyłu pod podsufitką .
Co do przyklejenia uszczelki szybra to może być nawet butapren .
Cieknący szyber
U mnie szyber nie cieknie tylko ta uszczelka nie jest obecnie na swoim miejscu dlatego się trochę polało bo za duzo wody poszło na odpływy niż powinno a czymś bardziej trwalszym od butaprenu ????
Cieknący szyber
Co do kleju to polecam jakiś szybkoschnący , oczywiście cyjanopany i tym podobne odpadają . Nimi w łatwy sposób mozna wysmarować miejsce obok klejonego elementu .
Mimo wszystko jestem zdania że Twój przeciek jest spowodowany problemem z odprowadzeniem wody . Do sprawdzenia są jeszcze odpływy .Łopek898 pisze:A co szukam o szyberdachach to tylko o zatkanych odpływach
Cieknący szyber
odpływy czyściłem tam jest ok tylko ze jak napisałem za dużo wody się leje w odpływy jak uszczelka nie jest na swoim miejscu i w tym tkwi problem no nic pokleję to jakoś i myślę ze będzie OK
- KamilP
- DieseL PoweR
Cieknący szyber
Ja przykleiłem na klej do szyb, pożyczyłem od sąsiada ale.. On był gęsty i zrobiłem to tak byle jak.. Że jakieś dziurki znowu pozostały. Dopiero potem jak już klej oddałem to sąsiad powiedział że go rozgrzać trzeba bylo Ale to co przykleiłem trzyma dobrze