nie działa ogrzewanie wnętrza w GTI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, ostatnio wymieniłem mk II na MK III GTI, mam problem z ogrzewaniem tj. leci zimne i letnie powietrze a dojeżdżam i jest trochę zimno, jak to naprawić ??? Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące wymiany przedniego lewego łożyska czy jest trudna i można ją wykonać samemu bo sam wymieniałem w MK II ale tył to było łatwe. Proszę o radę pozdrawiam
- sokol26
- Użytkownik
- Kontakt:
Poleciłbym sprawdzenie klapki ciepłe/zimne... Co do łożyska to trzeba zwrotnice zdjąć, wytargać stare łożysko i wepchnąć nowe, ot cała filozofia ;p http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=287128
Re: nie działa ogrzewanie wnętrza w GTI
dzięki za łożysko temat to zrobienia, natomiast sprawa ogrzewania ponieważ nie wiem gdzie ta klapka i jak się do niej dobrać, za pomoc dziękuje
- Paweł Marek
- V.I.P.
poszukaj opisu wymiany nagrzewnicy tam znajdziesz gdzie jest ta klapka, w każdym razie centralnie za konsolą, można się w mk2 dobrać bez demontażu deski
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Witam , mam pytanie bo szukałem opisu tej nagrzewnicy ale o jaką klapkę chodzi? Widziałem jak się rozbiera w MK III ale w MK III ???? Będę wdzięczny za pomoc bo dojeżdżam a w golfiku zimno, leci takie letnie powietrze - zimno
Czytałem , różne i to prawdopodobnie ta klapka ciepło=zimno , czy można się do niej dobrać od strony pasażera ktoś pisał, że można czy to prawda ????
- Paweł Marek
- V.I.P.
Można przeciez w mk2 można nawet nagrzewnicę zmienić bez demontażu deski rozdzielczej. Rozkręcaj wszystko po kolei jak widzisz centralnie w konsoli az zobaczysz całą obudowę zaspołu ogrzewania, klapka jest na wprost, trzeba zdjęć pokrywe z przodu i klapkę zobaczysz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
zakleił? czyli na stałe tylko ciepły (a w dobrym VW to gorący) nadmuch?
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie dopatrzyłem, ważne że działaronin73 pisze:Tylko ja mam GTI MK III
szypki, ta klapa jest metalowa ale ma duże otwory fabrycznie zaklejone pianką, ona się po latach wykrusza i wtedy klapa nie jest szczelna, puszcza zimne powietrze które miesza się z ciepłym i w sumie masz w aucie tylko ledwo letnio.
mam ten sam problem z nawiewem jak mozna do napisz mi dokladniej co tam zrobiles co trzeba zdemontowac ok dieki pozdrawiam
u znajomego w mk3 jest też problem z ogrzewaniem ale tam poprostu jest zimne albo za gorące że aż parzy twarz hehe no i słabo na nogi dmucha. Miał ktoś z was podobnie?