Witam
Pojawił mi się problem z zamkiem bagażnika. Zamek jest centralny, wszystko ładnie zamyka i otwiera. Tylko jak zamykam klapę bagażnika to musze bardzo mocno trzasnąć klapą by się zaryglował w bolcu. Jak nie trzasne klapy to się tylko lekko blokuje na bolcu (jest klapa nie domknięta). Sprawdziłem zamek zamykając go ręcznie, trzyma ładnie nie odskakuje. Czy ten bolec co jest w bagażniku jest regulowany? Być może się obsunął? Czy ktoś miał podobny problem z zamykaniem klapy bagażnika.
Zamek bagażnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zamek bagażnika
Tak jest regulowany , zdejmij osłonę i wtedy masz ładny dostęp , osłona na zatrzaski
Zamek bagażnika
Nie będę zakładał nowego tematu więc piszę tutaj Mam takie same objawy jak kolega patryg226 tylko że problem z zamknięciem całkowicie klapy występuje w niskich temperaturach ok +5 stopni i w dół. Nie pomaga nawet mocne trzaśnięcie klapą . Jak można temu zaradzić ?
-
- VWGolf.pl Killer
Re: Zamek bagażnika
Przesmarowac zamek np wd-40 to obiaw marznącego zamkadarek90r pisze:Nie będę zakładał nowego tematu więc piszę tutaj Mam takie same objawy jak kolega patryg226 tylko że problem z zamknięciem całkowicie klapy występuje w niskich temperaturach ok +5 stopni i w dół. Nie pomaga nawet mocne trzaśnięcie klapą . Jak można temu zaradzić ?