Prośba o poradę - błotniki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cześć,
niedawno zakładałem temat o zdjęciu sierpów z błotników, jak się okazało pod nakładką na błotniku ruda sobie zaczęła wpierniczać blachę. Pytanie, lub też proszę o poradę kupić całe błotniki ? czy bawić się w reperaturki ? Zaznaczam że przy lampach już sobie zaczyna rdza podgryzać. Co taniej wyjdzie jak myślicie ?
niedawno zakładałem temat o zdjęciu sierpów z błotników, jak się okazało pod nakładką na błotniku ruda sobie zaczęła wpierniczać blachę. Pytanie, lub też proszę o poradę kupić całe błotniki ? czy bawić się w reperaturki ? Zaznaczam że przy lampach już sobie zaczyna rdza podgryzać. Co taniej wyjdzie jak myślicie ?
błotnik kupisz od około 50 zł plus lakierowanie około 200- 300 złotych każdy (przynajmniej w mojej okolicy), ale masz "nienadgryziony" błotnik http://allegro.pl/vw-golf-iii-3-blotnik ... 20432.html" onclick="window.open(this.href);return false; ,
wstawianie reparaturek to sporo roboty i nie wiem jak innym ale u mnie w miejscach spawania tam, gdzie blacha jest "przepalona" rdza atakuje od nowa, reparaturke znalazłem tez za 50 zł http://allegro.pl/vw-golf-iii-5d-repara ... 38979.html" onclick="window.open(this.href);return false;,
jak wolisz, tak czy owak lakiernik cie nie ominie a z reparturką masz więcej roboty i jeżeli sam nie potrafisz tego zrobić to dochodzą dodatkowe koszta.
wstawianie reparaturek to sporo roboty i nie wiem jak innym ale u mnie w miejscach spawania tam, gdzie blacha jest "przepalona" rdza atakuje od nowa, reparaturke znalazłem tez za 50 zł http://allegro.pl/vw-golf-iii-5d-repara ... 38979.html" onclick="window.open(this.href);return false;,
jak wolisz, tak czy owak lakiernik cie nie ominie a z reparturką masz więcej roboty i jeżeli sam nie potrafisz tego zrobić to dochodzą dodatkowe koszta.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Zapomnij.Ostatnio szukałem i na allegro zaczynają się od 150zeta.Tańsze też są,ale w takim stanie,że lepsze zdjąłemLukas_1 pisze:błotnik kupisz od około 50 zł
Nieprawda.W fabryce auto jest zgrzewane i nie rdzewieje na wszystkich zgrzewach,mimo,że nagrzewała się do czerwoności.Lukas_1 pisze:dzie blacha jest "przepalona" rdza atakuje od nowa
Z tym się zgadzamLukas_1 pisze:tak czy owak lakiernik cie nie ominie a z reparturką masz więcej roboty i jeżeli sam nie potrafisz tego zrobić to dochodzą dodatkowe koszta.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Najlepszym rozwiązaniem jest poszukanie oryginalnych używek w dobrym stanie. Zamiennik zgnije szybciej niż oryginał i przeważnie nie pasuje tak jakbyśmy sobie tego życzyli
Reperaturka...dużo więcej roboty, a czy efekt będzie lepszy niż dobra używka - nie sądzę
Reperaturka...dużo więcej roboty, a czy efekt będzie lepszy niż dobra używka - nie sądzę
Michał_1977, chyba nie doczytałeś mojego posta, bo wrzuciłem link aktualnej oferty za 55 zł, ale mniejsza o to, pewnie jak ktoś chce znajdzie drożej,
co do tego
co do tego
taaa w fabryce... zgrzewa się punktowo, pisząc to miałem na myśli raczej spawanie np. "magiem", nie jestem fakt faktem blacharzem ale robiłem kiedyś podobną rzecz i pisze na swoim przykładzie, ale nic to, Ty pewnie wiesz lepiejNieprawda.W fabryce auto jest zgrzewane i nie rdzewieje na wszystkich zgrzewach,mimo,że nagrzewała się do czerwoności.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Pewnie tak,bo robię to codziennie.Lukas_1 pisze: ale nic to, Ty pewnie wiesz lepiej
Tak,fabryka robi punktowo i ja też robię punktowo powiedzmy co 5cm.Później wracam do początku i znów co 5cm (zagęszczam zgrzewki).
Natomiast jeśli Ty robiłeś spawem ciągłym,to nie pozostaje mi nic innego,niż pogratulować...
Co do tych Twoich aukcji,to błotnik jest jakimś tam zamiennikiem (nie ori) i tutaj kieruję Cie do wypowiedzi Qto,
nie nie robiłem, nic takiego nie pisałem i nie musisz mi gratulować bo robiłem podobnie jak Ty to opisujeszTy robiłeś spawem ciągłym,to nie pozostaje mi nic innego,niż pogratulować...
aukcje nie są moje to po pierwsze, pokazałem jedynie najtańszą możliwą opcje, zgodzę się z Tobą, że może nie najwyższej jakości ale pewnie podobnie jak i ja, co do jakości tego produktu pewności stuprocentowej nie maszCo do tych Twoich aukcji,to błotnik jest jakimś tam zamiennikiem (nie ori) i tutaj kieruję Cie do wypowiedzi Qto,
po drugie
, czytać potrafię i nie musisz mnie nigdzie kierować, ale jak Ci to podnosi samoocenę to spoko, kieruj...kieruję Cie
- Paweł Marek
- V.I.P.
Koledzy zamykam bo robi się nieciekawie a w dyskusji autor tematu nie bioerze udziału.
Danvw, gdybys znalazł dobrą używkę to jest to najlepsze wyjście, z tym że jest bardzo ciężko, bo Mk3 sa podatne na korozje i stare. Jesli nie znajdziesz, kup nowy, za około 100 zeta, czyli z lepszych, takich w siwo-szarym kolorku, ale i tak najlepiej ten podkład zedrzeć i zagruntowac na nowo, a ponieważ sam to ostatnio przerabiałem to stwierdziłem że niema wcale jakichś welkich kłopotów z dopasowaniem ich do reszty nadwozia.
Danvw, gdybys znalazł dobrą używkę to jest to najlepsze wyjście, z tym że jest bardzo ciężko, bo Mk3 sa podatne na korozje i stare. Jesli nie znajdziesz, kup nowy, za około 100 zeta, czyli z lepszych, takich w siwo-szarym kolorku, ale i tak najlepiej ten podkład zedrzeć i zagruntowac na nowo, a ponieważ sam to ostatnio przerabiałem to stwierdziłem że niema wcale jakichś welkich kłopotów z dopasowaniem ich do reszty nadwozia.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.