Bora Fotele przednie + Kanapa tył
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam chciałbym sie dowiedzieć z jakiego innego modelu pasują bez przeróbek fotele i kanapa do vw bora kombi. chciałbym zmienić na pół skóry albo skóry ale nie wiem od czego mogą pasować . Golf IV na pewno to wiem może seat toledo?? passat?? Leon?? prosze o pomoc dzięki pozdrawiam
Mk4 , Octawia1 , A3 , Seat Toledo i Leon , w kombi bez problemowo , jeżeli inna wersja , wymagane jest deko rzeżby z tylną kanapą ale również podejdą
Przechodziłem już przez wiele kombinacji z fotelami:wojtas46 pisze:wymagane jest deko rzeżby z tylną kanapą
-fotele z Audi w VW
-fotele z htb 3d w htb 5d
-fotele z sedana w htb
-fotele z htb w sedanie
I za każdym razem montowałem je bez żadnych przeróbek. Zawsze z tyłu miałem mocowanie na haczyki. Za cholerę nie wiedziałem o co Wam wszystkim chodzi z tą różnicą w tylnej kanapie w kombi. Aż musiałem pojechać do Bartusa, żeby to sprawdzić. Rzeczywiście mocowanie siedziska ma inne niż ja, na swego rodzaju zawiasach. Tylko że on zakładał fotele z htb, i nic nie przerabiał. Czyli nie może być tak że tylko kombi ma inne zaczepy. Od rocznika to też nie może zależeć, bo w Golfie z 98 miałem siedzenia z R 2003...
Re: Bora Fotele przednie + Kanapa tył
Kombi ma inne zaczepy, na zupełnie innej zasadzie działa podnoszenie siedziska. Jak np. do bory kombi się chce wpakować fotele z np golfa IV 5d to wystarczy przełożyć stelaż tylnego siedziska, reszta wchodzi bez problemu. Można to zrobić samemu przy odrobinie chęci i zdolności manualnych ręki gorzej z tym już jest jak ktoś chce z kombi do 5d...Trewor87 pisze: Czyli nie może być tak że tylko kombi ma inne zaczepy.
Wiem, widziałem te zaczepy u Bartusa, zdziwiło mnie tylko to że wrzucił on do siebie Recaro które już takie zaczepy miały, i żadnych przeróbek nie było.Wesley pisze:Kombi ma inne zaczepy, na zupełnie innej zasadzie działa podnoszenie siedziska.
Dziwne bo ja mam bore kombi i fotele z mk4 5 drzwi i nic nie przerabiałem z początku też tak myślałem , myślałem również ze to jest od jakiegoś rocznika ale też tak nie jest . Moim zdaniem zależy od tego w jakiej fabryce auto zostało składane lub w jakiej fabryce były produkowane kanapyWesley pisze:. Jak np. do bory kombi się chce wpakować fotele z np golfa IV 5d to wystarczy przełożyć stelaż tylnego siedziska
[size=84][color=navy][b]Volkswagen Klub Polska #822#[/b][/color][/size]
Re: Bora Fotele przednie + Kanapa tył
Możliwe, ja pisałem na podstawie swojej bory kombi a czy w każdej jest tak samo to nie wiem, mogę podejrzewać jedynievwbartus pisze: Moim zdaniem zależy od tego w jakiej fabryce auto zostało składane lub w jakiej fabryce były produkowane kanapy
Wielkie dzięki za pomoc Panowie !! po wszystkich przeróbkach wrzucę w końcu foty Borysewicza;) pozdrawiam
Chciałbym powrócić do tematu foteli mianowicie mam w planach kupno foteli z seata toledo wszystkie są sterowane elektrycznie u mnie w borce jest manual co bym musiał zakupić i poprzerabiać by to sterowanie chodziło u mnie w borze ?? i jakie koszta ewentualnie jeśli ktoś się interesuje tym lub wie jak to zrobić albo gdzie zrobić:D dzięki za info z góry