Rodzaje pasów przednich do klimy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Szanowni Koledzy,
przymierzam się do montażu klimy w moim Mk3 i potrzebuję rady eksperta odnośnie pasa przedniego
Na pewno do klimy był stosowany pas na dwa wiatraki z dużymi chłodnicami. Czy były jeszcze jakieś inne pasy zakładane z klimą np. małe chłodnice, jeden wiatrak...
przymierzam się do montażu klimy w moim Mk3 i potrzebuję rady eksperta odnośnie pasa przedniego
Na pewno do klimy był stosowany pas na dwa wiatraki z dużymi chłodnicami. Czy były jeszcze jakieś inne pasy zakładane z klimą np. małe chłodnice, jeden wiatrak...
nie ale ja np kumplowi montowałem klimę z golfa 4 do golfa 3 i zrobiłem na 1 wiatraku i pasie bez klimy - klima chodziła bardzo dobrzegademajster pisze:Czy były jeszcze jakieś inne pasy zakładane z klimą np. małe chłodnice, jeden wiatrak...
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
No właśnie też o tym myślałem, ale to było do dużej chłodnicy czy do małejgrg474 pisze:nie ale ja np kumplowi montowałem klimę z golfa 4 do golfa 3 i zrobiłem na 1 wiatraku i pasie bez klimy - klima chodziła bardzo dobrze
hmm 1Y kod silnikagademajster pisze:ale to było do dużej chłodnicy czy do małej
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Ja mam klime na malej chlodnicy bo jest dokaldana.
Niestety polecam ci recami i nogami duza chlodnice bo jak jest naprawde cieplo(ponad 30stopni) to temp silnika z wlaczona klima na trasie wynosi 105stopni i wiecej
Niestety polecam ci recami i nogami duza chlodnice bo jak jest naprawde cieplo(ponad 30stopni) to temp silnika z wlaczona klima na trasie wynosi 105stopni i wiecej
VW power :)
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Rodzaje pasów przednich do klimy
Aha, wielkie dzięki za podpowiedź.21mariusz03 pisze:Ja mam klime na malej chlodnicy bo jest dokaldana.
A orientujesz się czy występowały np. pasy na dużą chłodnice wody z jednym wiatrakiem
I czy chłodnice klimy są w jednym rozmiarze czy też małe/duże
-
- Użytkownik
- Kontakt:
no niestety ja sie w tym nei orientuje bo skoro mam juz ta klime to sie nigdy tym nie interesowalem
VW power :)
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Przewertowałem allegro i jak narazie stwierdzam, że występują 3 rodzaje pasów:
1. Mała chłodnica, jeden wiatrak-montowany w 1.4 i 1.6 ABU, AEA, AEE
2. Duża chłodnica, jeden wiatrak
3. Duża chłodnica, dwa wiatraki-przeznaczone pod wersje z klimą i mocne silniki
Jako, że ciężko dostać w mojej okolicy pas nr 3 to chyba zdecyduje się na wariant nr 2 tak jak mówił kolega grg474
Mam tylko jeszcze jedno pytanie odnośnie tej aukcji: http://motoallegro.pl/pas-przedni-kompl ... 70311.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy da się jakoś zaradzić, żeby przewody z chłodnicy wychodziły na drugą stronę, tzn na stronę kierowcy Bo odwracanie chłodnicy to chyba głupi pomysł
1. Mała chłodnica, jeden wiatrak-montowany w 1.4 i 1.6 ABU, AEA, AEE
2. Duża chłodnica, jeden wiatrak
3. Duża chłodnica, dwa wiatraki-przeznaczone pod wersje z klimą i mocne silniki
Jako, że ciężko dostać w mojej okolicy pas nr 3 to chyba zdecyduje się na wariant nr 2 tak jak mówił kolega grg474
Mam tylko jeszcze jedno pytanie odnośnie tej aukcji: http://motoallegro.pl/pas-przedni-kompl ... 70311.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy da się jakoś zaradzić, żeby przewody z chłodnicy wychodziły na drugą stronę, tzn na stronę kierowcy Bo odwracanie chłodnicy to chyba głupi pomysł
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Nie mam pewności czy intensywność chłodzenia będzie równie dobra jak w oryginalnym położeniu W ogóle stosował któryś z kolegów taki zabiegssarna1 pisze:Dlaczego glupi?
Re: Rodzaje pasów przednich do klimy
Ja tam mysle ze to nie ma zadnego znaczenia
Wysłano z GT-i9100 przez Tapatalk
Wysłano z GT-i9100 przez Tapatalk
MK3 ADZ->AGU