Pęknięta szyba co zrobić??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Mam kłopot. Chciałem zdemontować lusterko wsteczne wewnętrzne. I jak je obracałem to pękła szyba. Rysa długość około 4,5 cm w miejscu gdzie przyklejony jest haczyk do lusterka.
W związku z tym mam pytanie da się to jakoś skleić czy zostaje wymiana na nową.
A jeśli wymiana to na używkę oryginał czy nowa zamiennik.
Jak wyjść z tego jak najmniejszym kosztem???
Jak wymiana to jaki koszt i gdzie w Krasnymstawie ew. Zamościu to zrobić?
No i jak sprawa w razie kontroli policji, mogą za to zabrać dowód rejestracyjny???
foto:
Mam kłopot. Chciałem zdemontować lusterko wsteczne wewnętrzne. I jak je obracałem to pękła szyba. Rysa długość około 4,5 cm w miejscu gdzie przyklejony jest haczyk do lusterka.
W związku z tym mam pytanie da się to jakoś skleić czy zostaje wymiana na nową.
A jeśli wymiana to na używkę oryginał czy nowa zamiennik.
Jak wyjść z tego jak najmniejszym kosztem???
Jak wymiana to jaki koszt i gdzie w Krasnymstawie ew. Zamościu to zrobić?
No i jak sprawa w razie kontroli policji, mogą za to zabrać dowód rejestracyjny???
foto:
Tylko wymiana. W Zamościu jest zakład który wymiana szyby, sam rok temu tam kupowałem, koszt nowej szyby ok 400zł. Policja ma prawo zabrać Ci dowód za jazdę z rozbitą szybą. Polecam szybką wymianę, robią tam od ręki
Golfi III 1.9D, wolnossący, 64 konny, niezawodny klekot (1Y) ;)
- K a r o l
- FORUM MASTER
gello1, Wymieniaj szybko postawisz na durzym słońcu to pęknięcie pójdzie dalej.A policja i dowód wiadomo ma racje Elusiwe, .Nowa szyba to fajna sprawa zobaczysz różnice.Jak miałbyś pasek przeciwsłoneczny u góry szyby to wtedy trzeba więcej kasy pozdro.A szyba 400 zł wydaje mi sie drogo
Witam witam....
Mialem male pekniecie przy samych wycieraczkach na dole przedniej szyby od jakiegos miesiace...
Pol godziny temu mylem swojego goferka ii i i i i pekla mi do samej gory az po dach.
Samochod stal od rana na sloncu a podczas plukania zimna woda szyba pekla na moich ochach ;D
Przeszukuje forum i dzwonilem w pare miejsc to szyba jest klejona i wymiana okolo 150-200 zl + koszt szyby jakies 200-350 w zaleznosci czy przyciemniony pas bedzie czy nie..
Jutro zamierzam wymienic bo bede duzo jezdzil przy sobocie
Pozdro z Mazur !!!! ;p
Mialem male pekniecie przy samych wycieraczkach na dole przedniej szyby od jakiegos miesiace...
Pol godziny temu mylem swojego goferka ii i i i i pekla mi do samej gory az po dach.
Samochod stal od rana na sloncu a podczas plukania zimna woda szyba pekla na moich ochach ;D
Przeszukuje forum i dzwonilem w pare miejsc to szyba jest klejona i wymiana okolo 150-200 zl + koszt szyby jakies 200-350 w zaleznosci czy przyciemniony pas bedzie czy nie..
Jutro zamierzam wymienic bo bede duzo jezdzil przy sobocie
Pozdro z Mazur !!!! ;p
Moj Mk3 1.9 tdi 90hp 1997 ;p
Na obrazku ponizej jeszcze na holenderskich rej...
Te ceny jakie podajecie to jakiś kosmos ... za nowiuteńką szybę z pasem na gorze do MK4 dałem 340 zł z wymianą ....
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Sorki ze nie wszedlem z wiadomoscia po wymianie aby przedstawic oferte.
A mianowicie : szyba 230 nowa i 100 wymiana....
A mianowicie : szyba 230 nowa i 100 wymiana....
Moj Mk3 1.9 tdi 90hp 1997 ;p
- Paweł Marek
- V.I.P.
Haki, to ja ci napiszę że w Kraku ponad 450, a koło mnie czyli 20 km od Kraka poniżej 350 jak u ciebie - oczywiście za taką samą szybę. Lokalizacja zakładu robi różnicę
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Ja za wymianę szyby na szybę z niebieskim pasem + robocizna w tempie ekspresowym czyli zawiozłem koło 16 odebrałem po 8 rano dnia następnego zapłaciłem jakieś 350 zł. Z tym że nie brałem chińskich szyb - fakt - są tanie ale dość miękkie.