Witam
Mam pytanie. Czy wiecie jakie lusterka są montowane w Golfach IV w wersji angielskiej? Lewe i prawe (oba duże) lusterko mam z wersji ang.
W lewym nie ma takiej czarnej kreski na szkle i nie wiem czy jest ono płaskie czy sferyczne? Widoczność słaba i nie wiem czy poprawi coś zmiana na sferyczne jeżeli to co mam jest sferyczne
Prawe lusterko jest asferyczne z czarną kreską i załamanym obrazem. Potwierdzam widoczność bardzo dobra ale przy parkowaniu bardzo ciężko ocenić odległość.
W związku z tym przymierzam się do zmiany szkieł w obydwu. Co polecacie? Myślałem nad sferycznymi. Napewno prawe asferyczne jest słabe. Fakt widoczność super przy zmianie pasa ale ciężko ocenić odległość.
Z drugiej strony jak mam mieć słabą ocenę odległości to też lipa.Szukam czegoś po środku. Napewno asferyczne po prawej wylatuje. Tylko co z lewą stroną? Dać sferyczne? Nie wiem jakie posiadam obecnie ale jest jak mówiłem z wersji angielskiej i widoczność nędzna.
Dzięki za porady
Lusterko sferyczne czy asferyczne?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ja przerobiłem swojego angola na europejczyka i też myślałem że wymienie tylko szkła w lusterkach np.ze skody octawi,bo ma dwa duże lesterka,ale okazuje się że pomimo wymiany szkieł widoczność jest do bo jest inny kąt wychylania mechanizmu lusterka.Przynajmniej ze sterowaniem elektrycznym.Kupiłem lusterko europejskie na prawą strone,a na lewą tylko szkło z tą kreską.
Jacek
ja mam założone w jednym z aut lewe (elektryczne) od anglika i jest do tak jak pisał kolega wczesniej jest inny kąt wychylenia mechanizmu,proponuję szukać z wersji europa
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=238962" onclick="window.open(this.href);return false;