Jakie wycieraczki do Golfa IV ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- macabra_
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Kiedyś skusiłem się na Bosch'e aero i jak dla mnie wycieraczka fatalna... o ile wiosną/latem nie było źle o tyle zimą porażka (a przecież właśnie wtedy dobre wycieraczki to podstawa). Ze śniegiem, lodem kompletnie sobie nie radzą, przy niższych temperaturach bardzo słabo zbierają...
Teraz jedyne wycieraczki jakie kupuję to ori w ASO (produkowane przez Valeo), w każdych warunkach zbierają idealnie i jestem z nich bardzo zadowolony a cena też nie jest specjalnie wygórowana (u mnie w ASO Skody 65zł za komplet więc taniej niż Valeo w firmowym opakowaniu)
Teraz jedyne wycieraczki jakie kupuję to ori w ASO (produkowane przez Valeo), w każdych warunkach zbierają idealnie i jestem z nich bardzo zadowolony a cena też nie jest specjalnie wygórowana (u mnie w ASO Skody 65zł za komplet więc taniej niż Valeo w firmowym opakowaniu)
Re: Jakie wycieraczki do Golfa IV ?
No to jest to samo co ja wkleilem strone wczesniej, na moich tez jest Valeo, na zdjeciach tego nie widac.macabra_ pisze:Teraz jedyne wycieraczki jakie kupuję to ori w ASO (produkowane przez Valeo), w każdych warunkach zbierają idealnie i jestem z nich bardzo zadowolony a cena też nie jest specjalnie wygórowana (u mnie w ASO Skody 65zł za komplet więc taniej niż Valeo w firmowym opakowaniu)
- czarekcw
- kierownik kibla
http://allegro.pl/wycieraczki-bosch-twi ... 21769.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja takie myślałem kupić na zimę. Dobry wybór?
Ja takie myślałem kupić na zimę. Dobry wybór?
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak już wyżej osoby napisały badziew totalny, również przejechałem się na boschu i nic lepszego nie polecę - tylko Ori - valeo.czarekcw pisze:Dobry wybór?
- czarekcw
- kierownik kibla
To dzięki, będę na Valeo polował .
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
Bosch produkuje swoje wycieraczki głównie w belgijskiej fabryce. Jednak swego czasu obiło mi się o uszy, że miał w Polsce otwierać.
Takie wycieraczki
Kupiłem też na alledrogo Valeo areo. To była jakaś masakra. Miałem reklamować kolesiowi je ale mi się odechciało. Zbierały średnio, zapychały się lodem. Podejrzewałem, że kupiłem jakieś leżaki magazynowe. Sprawę odpuściłem bo nie była warta tego.
Takie wycieraczki
kupiłem kiedyś w drodze do Holandii na stacji Orlen. Jezu, jak one pierdziały, skakały po nowej szybie w aucie.czarekcw pisze:http://allegro.pl/wycieraczki-bosch-twi ... 21769.html
Kupiłem też na alledrogo Valeo areo. To była jakaś masakra. Miałem reklamować kolesiowi je ale mi się odechciało. Zbierały średnio, zapychały się lodem. Podejrzewałem, że kupiłem jakieś leżaki magazynowe. Sprawę odpuściłem bo nie była warta tego.
Re: Jakie wycieraczki do Golfa IV ?
Nie ma co daleko szukac.czarekcw pisze:To dzięki, będę na Valeo polował .
Sprzedawca, u ktorego ja kupilem znowu sprzedaje nastepne sztuki
http://allegro.pl/oryginalne-wycieraczk ... 95417.html
Plyn, ktory jest w gratisie wystarczy akurat na 4l banke.
Nawet dobry i ladnie pachnie
- macabra_
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
A ja polecam spytać w okolicznych ASO bo może wyjść taniej Co prawda w VW chcieli za nie 80zł ale z ciekawości podszedłem do Skody, co najlepsze znajdującej się w tym samym budynku i kupiłem zestaw za 65 zł (tutaj trzeba doliczyć jeszcze wysyłkę)
- czarekcw
- kierownik kibla
Myślałem że daleko mam ASO Skody (w Olsztynie ale i też w tym mieście jest VW lub w Ełku) a patrzę na mapę i w Giżycku jest . Czyli w weekend wyprawa po zakupy .
A jak mam nr katalogowy jakiejś części do VW to Skoda mi ściągnie i sprzeda czy nie ma co liczyć?
A jak mam nr katalogowy jakiejś części do VW to Skoda mi ściągnie i sprzeda czy nie ma co liczyć?
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
czarekcw pisze:A jak mam nr katalogowy jakiejś części do VW to Skoda mi ściągnie i sprzeda czy nie ma co liczyć?
sciagnac sciagnie.. czasami kaza sobie zaliczke zostawiac.. , nie wiem jak tam w Gizycku,ale np w Częstochowie w ASO VW nie mieli na miejscu srub do kół do mkIV ...
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
ja też ni polecam Boscha, relacja ceny do jakości jest fatalna, Valeo są o niebo lepsze, te boschowskie to nie wytrzymuja nic więcej niż te z TESCO za kilkanaście złotych
- Grzechu_1990
- Użytkownik
- Kontakt:
A ja powiem że... najtańsze, miałem płaskie w Skodzie to mi zdjęli, teraz w Rekordzie mam mot-gumy i dają radę
Było: Opel Astra II 1.6 16V 101KM X16XEL, Skoda Octavia I 1.9TDI 110KM ASV.
Jest: Opel Rekord z 1982r 2.3D 65KM i 2.0N/S (90/100KM) z 1980r Passat B5FL 1.8T 150KM AWT.
Jest: Opel Rekord z 1982r 2.3D 65KM i 2.0N/S (90/100KM) z 1980r Passat B5FL 1.8T 150KM AWT.
- Szymon Jarosz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czy to Bosch,Valeo za 80,90zl ,wystarczy jeden cykl pracy po zamarznietej szybie i bedzie po super,hiper wycieraczkach Dlatego ja kupuje ALCA za 20zl komplet
ALCA jest najlepsza. U mnie spokojnie wytrzymuje sezon. Zmieniam na wiosnę i na zimę. Zbierają bardzo dobrze. Na allegro można kupić za 8-9zł za sztukę. Chyba lepiej częściej wymienić Alcę za grosze niż kupować Valeo/Bosch za 70zł. Wcześniej kupowałem Boscha i wcale lepiej się nie sprawowały więc zrobiłem eksperyment z Alcą i polecam.