Klipsy mocujące wycieraczki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Sąsiadwroc
- Mały gagatek
Y.... dzisiaj doznałem lekkiego zdziwienia...
Zakupiłem sobie wycieraczki. Jakieś zamienniki uniwersalne. Zawsze takie kupowałem w poprzednich autach.
Chcę zakładać, a tu klips nie pasuje do ramienia w Golfie.
Przełożyłem więc stare (choć jednak i tak do końca nie pasuje jak ulał, ale trzyma pióro) z tymże jeden klips jest połamany i teraz .... mam jedną wycieraczkę na przodzie
Czy tylko w grę wchodzą w Golfie zamienniki typu plug+play dedykowane pod Golfa, czy można np. kupić takie klipsy gdzieś ?
Zakupiłem sobie wycieraczki. Jakieś zamienniki uniwersalne. Zawsze takie kupowałem w poprzednich autach.
Chcę zakładać, a tu klips nie pasuje do ramienia w Golfie.
Przełożyłem więc stare (choć jednak i tak do końca nie pasuje jak ulał, ale trzyma pióro) z tymże jeden klips jest połamany i teraz .... mam jedną wycieraczkę na przodzie
Czy tylko w grę wchodzą w Golfie zamienniki typu plug+play dedykowane pod Golfa, czy można np. kupić takie klipsy gdzieś ?
W pudełku wycieraczek powinieneś mieć ze 3 rodzaje klipsów i z nich można coś dobrać do autka , jeśli żadne nie pasują to trzeba trochę porzeżbic .Ja przewiercałem otworek w klipsie na deko większy i przypasiły
- Sąsiadwroc
- Mały gagatek
No więc właśnie żaden nie pasował. Wszystkie za małe w stosunku do zagięcia ramienia....
wrr......
wrr......
-
- Nowicjusz
Witam.Mam IV sdi 2000 combi.Wycieraczka tylna zatarła się i staneła.Jak panowie zdjąć "obudowę" (próbowałem i nie poradziłem sobie) i dostać się do silniczka wycieraczki ,psiknięcie wd 40 pomoże ?
Poczytaj na forum o spryskiwaczu tylnej szyby. Tam jest dokładnoe opisane jak to wszystko jest mocowane
-
- Nowicjusz
wygląda na to , że dwie śróbki i tapicerkę tylnej klapy trzeba "rwać" prostopadle do blachy, potwierdzacie to ? pozdr.
-
- Nowicjusz