Temat jest powiązany niejako z moim wcześniejszym problemem: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=143&t=409859" onclick="window.open(this.href);return false;
Chciałbym te kratki (wentylacji w tym miejscu nie będzie) zakryć jednolitą osłoną. Wpadłem na pomysł by zrobić to z blachy, czyli zakupić kawałek cienkiego ocynku, następnie wyciąć i pomalować/okleić.
Później przyszło olśnienie, że przecież można zrobić sobie osłonę z tworzywa. I tu rodzi się problem. Nie mam doświadczenia w robieniu czegoś takiego, czy jakimkolwiek używaniu żywicy. Jedynie w czym modelowałem to gips
Będę wdzięczny za wszelkie informacje co będzie mi potrzebne oprócz żywicy, jakiego jej rodzaju użyć, jak nakładać etc.
Osłona będzie taka jak wyżej widać (albo nie widać) czyli łukowato wyprofilowana i tutaj liczyłbym również na to jak można by ją wymodelować w ten sposób.
Czym zrobić plastikową osłonę?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czym zrobić plastikową osłonę?
W sumie dobra myśl, łatwo będzie nadać ogólny kształt i zaokrąglić na brzegach, żeby się wpasowało. Na pewno wezmę to pod uwagę.