boczna szyba kierowcy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
boczna szyba kierowcy
Witam posiadam golfa 4 z elektrycznymi szybami.I mam problem z boczną od kierowcy nie otwiera się.Słychać jak opuszcza sie szyna,ale szyba nie idzie.Wie ktoś może jaka to może być przyczyna oraz jak to naprawić.
boczna szyba kierowcy
Przyczyny nie da się tak ustalić od razu. Najlepiej było by zdjąć tapicerkę i wtedy będziesz widział co się tam stało.
VW GOLF II 1.6 GTD
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
boczna szyba kierowcy
kolego jak wcześniej ci szyba chodziła normalnie to radze szybko zaglądnąć do pod tapicerkę, masz tam 2 dziury zaślepione gumami i będziesz widział o co kaman, może przymarzła urwała sie z zaczepów i jak odmarznie to ci spadnie, a jak kupiłeś niedawno golfa a szyba od początku nie chodziła to stawiam ze masz podpartą szyba jakim kijkiem.
boczna szyba kierowcy
Silniczek do góry, farela do środka, a później opuszczaj przesuwając szybę w dół ręką - powinno zejść
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
boczna szyba kierowcy
Tak jak koledzy piszą...rozebrać drzwi i obadać co się stało...mogła przymarznąć a uchwyty nie trzymały i wyskoczyła. Profilaktycznie możesz przykleić szybę do drzwi taśmą żeby nie spadła...po co ma się potłuc.
Żebyś nie pytał jak rozebrać drzwi to masz od razu linka http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=255090" onclick="window.open(this.href);return false;
Żebyś nie pytał jak rozebrać drzwi to masz od razu linka http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=255090" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: boczna szyba kierowcy
Szyba wcześniej mi chodziła,jak jest plusowa temperatura też nie chce zejść szyba.Jak tylko będe miał czas to rozbiorę tapicerkę i zobacze co jest nie tak.
Dziękuję wszystkim za odp.
Dziękuję wszystkim za odp.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
boczna szyba kierowcy
ja bym tak zrobił na Twoim miejscu...czort wie co się stało, jak będzie rozbierał drzwi to sobie taśmę odkleiszQto pisze:Profilaktycznie możesz przykleić szybę do drzwi taśmą żeby nie spadła...po co ma się potłuc.
boczna szyba kierowcy
mozliwe ze ktos juz slizgi wymieniał i założył tak jak ja dwa takie same skrecic jedna strone skreci a jak druga za mocno dokreci to szyba peknie.Ja skrecilem pierwsza szyba mi pekla druga skrecila sie ok ale szyba ciezko chodzila wlasnie tak jak piszesz takze zobacz dokladnie po co czyjej błedy popelniac
Rafal
boczna szyba kierowcy
Witam wszystkich wydaje mi się, że mam podobny problem.
Otóż jakoś na przełomie zimy, wiosny w pewnym momencie przestała mi działać elektryczna szyba z tyłu, tzn. silniczek pracuje ( cały mechanizm słychać, że chodzi) a szyba ani drgnie w górę ani w dół.
Dzisiaj:
1) rozebrałem boczek drzwi,
2) otworzyłem czarną zaślepkę i próbowałem jeszcze zdjąć blachę, żeby mieć lepszy dostęp ( ale stanąłem tylko na odkręcaniu kilku śrub od tej blachy)
1) Poniżej zdjęcie z zaślepki:
I stwierdziłem, że mechanizm działa poprawnie góra i dół, z tym że szyba cały czas zostaje na górze. Tak jakby utknęła.
2) Poniżej zdjęcie tego białego uchwytu który jest na samym dole, a szyba w tym momencie znajduje się na górze
3) Znalazłem wewnątrz także, takie oto elementy - jeden z nich połamany
Proszę o pomoc, co w takiej sytuacji można zrobić?
Czy w tym białym uchwycie powinny być jeszcze jakieś elementy które będą ciągnąć szybę do dołu?
Obecnie ten biały uchwyt podniosłem elektrycznie na maksa do góry, a w nim siedzi szyba.
Otóż jakoś na przełomie zimy, wiosny w pewnym momencie przestała mi działać elektryczna szyba z tyłu, tzn. silniczek pracuje ( cały mechanizm słychać, że chodzi) a szyba ani drgnie w górę ani w dół.
Dzisiaj:
1) rozebrałem boczek drzwi,
2) otworzyłem czarną zaślepkę i próbowałem jeszcze zdjąć blachę, żeby mieć lepszy dostęp ( ale stanąłem tylko na odkręcaniu kilku śrub od tej blachy)
1) Poniżej zdjęcie z zaślepki:
I stwierdziłem, że mechanizm działa poprawnie góra i dół, z tym że szyba cały czas zostaje na górze. Tak jakby utknęła.
2) Poniżej zdjęcie tego białego uchwytu który jest na samym dole, a szyba w tym momencie znajduje się na górze
3) Znalazłem wewnątrz także, takie oto elementy - jeden z nich połamany
Proszę o pomoc, co w takiej sytuacji można zrobić?
Czy w tym białym uchwycie powinny być jeszcze jakieś elementy które będą ciągnąć szybę do dołu?
Obecnie ten biały uchwyt podniosłem elektrycznie na maksa do góry, a w nim siedzi szyba.