delemat z klamkami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
delemat z klamkami
Witam panowie (nie wiem czy dobry dział) mam problem z wyborem klamek do golf II na allegro jest ich trochę ale to większość jakieś zamienniki no name co o nich sadzicie? Może polecacie klamki jakiejś firmy które wytrzymają trochę czasu w jakiejś rozsądnej cenie. Pozdrawiam
Re: delemat z klamkami
Witam stala bolaczka .Ja kupilem podroby po 12 zeta oczywiscie po 3 miesiacach si rozpadly.Przelozylem z nich sprezynki do starych ori i jest ok.najlepiej na szrocie chociaz coraz ciezej dostac.
Mariusz
delemat z klamkami
no właśnie 3 już u siebie w okolicy sprawdziłem i nie maja jutro sprawdzę kolejne 2
- juro
- Użytkownik
- Kontakt:
delemat z klamkami
Każdy zamiennik to zamiennik nie da rady żeby wytrzymał tyle co oryginał, kup na szrocie starą tylko ori przełóż bębenek z zamka i po sprawie, będzie śmigać dalej.
- golfista_1993
- Mały gagatek
delemat z klamkami
Witam !! Ja u siebie miałem pewien problem z klamką (oryginalną), pękł ten wkład w środku i klamka odstawała, jak się jakoś docisnęło to jakoś się otworzyło Drzwi Postanowiłem to sklejić kropelką na czas kiedy nie kupie czegoś innego... Po około tygodniu pękła klamka na amen... Zamówiłem taką klameczkę http://allegro.pl/vw-golf-ii-2-84-91-kl ... ml#gallery" onclick="window.open(this.href);return false; << I szczerze mówiąc nie narzekam. Co prawda te uszczelki które są między drzwiami a klamką za h... nie pasują ale jakoś je włożyłem i jest ok.
Ogólnie zamienników nie polecam, ale jak będzie się pamiętało aby nie szarpać, wieszać się itd na tej klamce to będzie dłuuugo żyła
Pozdrawiam !
Ogólnie zamienników nie polecam, ale jak będzie się pamiętało aby nie szarpać, wieszać się itd na tej klamce to będzie dłuuugo żyła
Pozdrawiam !
- Hankie
- Ma gadane
- Auto: Mała czeska torpeda w kombi
- Silnik: AZQ
delemat z klamkami
Niby tak, ale też jestem ofiarą zamiennika - niby trzyma, ale chromik i uszczelkę odnowiłem i wstawiłem ze starej zniszczonej, bo te dołączone NIE PASOWAŁY ZBYT DOKŁADNIE... No nawet otwiera się ją jakoś inaczej niż ori, a zamontowana starannie... Osoby nieobyte ze starszymi autami mają problemOgólnie zamienników nie polecam, ale jak będzie się pamiętało aby nie szarpać, wieszać się itd na tej klamce to będzie dłuuugo żyła
mkIII [1Z] - cały ori, z kaseciakiem
- golfista_1993
- Mały gagatek
delemat z klamkami
Hankie Ja niestety nie miałem w starej klamce tego chromu więc musiałem pozostać przy zamienniku... Przy montowaniu zamiennika dociskałem klamkę w stronę drzwi aby lepiej spasowała, ale potem zauważyłem że się jakoś dziwnie otwiera, pociągam palcem za ten mały uchwyt i otwiera drzwi z takim dziwnym ''przeskokiem'' że w połowie muszę mocniej pociągnąć palcem i się otwiera... Po drugiej stronie mam stary ale Bardzo dobry oryginał i tego niema... Rozkręciłem ten zamiennik i dałem troszeczkę smaru, ale tylko troszeczkę i na sucho się pobawiłem tym mechanizmem w rękach Następnie założyłem na drzwi ale już nie dociskając klamki do drzwi... Trzymałem lekko palcem i wkręcałem dwie śrubki. I co się okazało ? Już śmiga elegancko Najmniejszym paluszkiem można otwierać
Pozdrawiam !
Pozdrawiam !
delemat z klamkami
Dzieki koledzy za odpowiedz i rady zamówiłem z allegro zamiennik czekam aż przyjdzie i zastosuje się do waszych rad. Pozdrawiam