Witam. Oto problem:
Zamykając kluczykiem drzwi kierowcy, centralny próbuje zamknąć drzwi pasażera ale nie udaje mu się to do końca. Przycisk w drzwiach chowa się trochę, po czym się cofa i drzwi zostają otwarte. Gdy robię to przy otwartych drzwiach pasażera, przycisk chowa się cały. Wygląda jakby centralny nie miał siły zaryglować tych drzwi jeśli są zatrzaśnięte. Proszę o poradę. Dodam, że czasem się zamykają całkiem, ale to rzadkość. Niedawno odkryłem, że jak przycisne drzwi to zamyka się ok.
centralny zamek nie zamyka całkiem drzwi pasażera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zmieniony ndz lut 06, 2011 20:21 przez barbie440, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale jak docisnę drzwi to się wtedy zamyka z kluczyka. Może drzwi są przemieszczone i dlatego nie chce się zamknąć dobrze.
Mam podobny problem. Mianowicie jak przekręcę kluczyk, to bolec chowa się, a potem wysuwa do połowy i drzwi nie zamykają się. Tak samo jest jak otwieram, bolec wysuwa się tylko troszkę i muszę go palcami wyciągnąć żeby otworzyć drzwi. Mechanik powiedział, że trzeba wyregulować siłownik ale jak na moje oko g... to pomoże, bo trzy bolce są na sztywno i żadnego nie da się wcisnąć ani wyciągnąć palcami tylko ten jeden.
Naprawa pewnie wymaga wymiany siłownika a nie regulacji. Jak będzie cieplej to rozkręcę i napiszę
Naprawa pewnie wymaga wymiany siłownika a nie regulacji. Jak będzie cieplej to rozkręcę i napiszę