Dodatkowe oświetlenie kabiny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Chciałem założyć jakieś dodatkowe oświetlenie w tylnej części kabiny. Może ktoś wie jakie będzie pasować i w którym miejscu bo myślałem nad drzwiami.
Chciałem założyć jakieś dodatkowe oświetlenie w tylnej części kabiny. Może ktoś wie jakie będzie pasować i w którym miejscu bo myślałem nad drzwiami.
Myśle ze kazdy jakie bedziesz chcial to sobie zamontujesz .widzialem kiedys zamontowane diody przy listwach okiennych u góry i na środku zamontowene 2 lampki diodowe fajnie to razem wygladalo.
Jak zrobisz cos to wstaw jakies fotki.pozdro
Jak zrobisz cos to wstaw jakies fotki.pozdro
Jeśli masz zamiar montować oświetlenie LED polecam do tego byś montował światło LED o barwie ciepłej bardzo dobrym rozwiązaniem jest zamontowanie w podsufitce oświetlenia z innych aut (szukaj na szrocie rozbitych aut, które nie są zbyt wiekowe)
- Paweł Marek
- V.I.P.
Np Vento mają małe fajne lampeczki, lampka jest równocześnie włącznikiem, czyli naciskając ją włączasz. Odpadają kombinacje z podpinaniem do krańcówek czy montowanie dodatkowych włączników. http://allegro.pl/vw-vento-lampki-tylni ... 33569.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Mozna też zamontować lampke taką jak z przodu - wystarczy wyciac dziurę w podsufitce, w płaskim miejscu. Mozna tez zamontowac lampke taką jak od wersji z szybrem - jest mniejsza, ale jakby komponuje sie wygladem z tą zwykłą dużą lampką, wiec będzie wygladało prawie fabrycznie
- pancerniak665
- Użytkownik
proponuję boczne lampki z omegi b lub z mondeo 97r jak znajde w domu to dam fotke bo takie bede montował
http://img831.imageshack.us/img831/96/abcd0007j.th.jpg
- Hankie
- Ma gadane
- Auto: Mała czeska torpeda w kombi
- Silnik: AZQ
fiu fiu santana a czy nie wydaje się ona trochę drobna?
na następną porę roku planuję też zamontować dodatkową lampkę. Mam szyber i wąską lampkę wnętrza. Jeśli chodzi o przód auta to jest ona wystarczająca, ale na tył trochę niezbyt. Myślę nad zamontowaniem lampki z golfa bez szybra nad tylną kanapą. I tak obłożę podsufitkę nowym materiałem, więc może być OK. Mam pytanie - czy będę mógł bez problemu podłączyć się pod przednią lampkę? Chciałbym by zapalały się jednocześnie - czy grubość kabla będzie wystarczająca na 2 świetliki i nic się nie spali?
Myślę żę będzie to lepsze niż jakieś mini lampeczki przy uchwytach...
na następną porę roku planuję też zamontować dodatkową lampkę. Mam szyber i wąską lampkę wnętrza. Jeśli chodzi o przód auta to jest ona wystarczająca, ale na tył trochę niezbyt. Myślę nad zamontowaniem lampki z golfa bez szybra nad tylną kanapą. I tak obłożę podsufitkę nowym materiałem, więc może być OK. Mam pytanie - czy będę mógł bez problemu podłączyć się pod przednią lampkę? Chciałbym by zapalały się jednocześnie - czy grubość kabla będzie wystarczająca na 2 świetliki i nic się nie spali?
Myślę żę będzie to lepsze niż jakieś mini lampeczki przy uchwytach...
Ostatnio zmieniony pt sty 28, 2011 23:54 przez Hankie, łącznie zmieniany 1 raz.
mkIII [1Z] - cały ori, z kaseciakiem
- pancerniak665
- Użytkownik
nic się nie spali. Montuj śmiało
http://img831.imageshack.us/img831/96/abcd0007j.th.jpg
w santanie były dwie po obu stronach i jeżeli takie montowali to musiały dawac radę.
- Hankie
- Ma gadane
- Auto: Mała czeska torpeda w kombi
- Silnik: AZQ
Na pewno, jeśli były seryjnie montowane po obydwu stronach, ale docelowo duża lampka nad kanapą mogłaby chyba dać więcej światła... Ale jeśli się nie widzi to można tylko tak pisać, czyż nie ?
mkIII [1Z] - cały ori, z kaseciakiem
Witam, podepnę się ja sobie zrobiłem dodatkowe swiatełka pod nogi kierowcy i pasażera , podłączone pod czujniki od drzwi i nawet fajny efetk wyszedł a roboty nie dużo, a co do oświetlenia tyłu to jak myłśicie, lepiej na środku czy po bokach zamontować lampki??
Nie wiem ja poprostu nie jestem zwolennikiem diodowego oświetlenia typu niebieskie diody lub czerwone,może zbyt dużo naoglądałem się tego na zabawach w jednym aucie koleś miał tyle tych światełek w dodatku na czerwono ze nie dało się patrzec na to auto bo tak oślepiał.jedna lampka środkowa napewno załatwi sprawę tylko pytanie jak bardzo jasno chcesz miec z tyłu w samochodzie.
No tak, nie ma co robić choinki z auta tylko takie delikatne podswietlenie , i jeszcze pytanie czy modził ktoś może tak , żeby dało sie regulować natężenie światła?? tak jak np. w liczniku itd. ?? idzie to jakos podłaczyć pod ten regulator??