gdzie znajduje sie nr nadwozia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, gdzie znajduje sie wybity na nadwoziu seryjny numer nadwozia w golfie plus ?? Prosze o pomoc.
- seba198666
- Gadatliwa bestia
- Pablo Corrado
- Forum Master
Nie na grodzi, tylko na przedłużeniu prawej (od strony pasażera ) podłużncy, na zagięciuu błotnika, od góry. Jest także na podszybiu, widoczny przy wycieraczce kierowcy przez przednią szybe.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
- seba198666
- Gadatliwa bestia
na forum piszą ze na scianie grodziowej. sciana grodziowa podszybie jedna cholera w bagażniku jest na 100%
seba
No to ja Ci wytłumacze gdzie jest numer (tylko musisz po znalezieniu głośno podziękować -ha ha .
Otwórz maske silnika , Stań przodem przy prawym błotniku- ( dla uściślenia od strony pasażera )
Tak troszke pod napędem wycieraczki ,a kąkretniej przy przejściu z czaszy mocowania kolumny Maxperson
w płaską płaszczyzne ku środkowi . w odległości od tej czaszy ok 15cm powinny być.
Dodam jedynie że jak kupiłem swojego golfiaka to ten numer z lewej strony pod szybą był ostatecznym
potwierdzeniem ,a przyznasz wygląda jakby tam kto kartke z tym numerem od spodu w to wycięcie w plastyku włożył
Grzebałem coś przy prawej wycieraczce i patrze jest numer -żyła na karku mi sie naprężyła i dawaj latać
z lewej strony na prawą - chyba wiesz dlaczego ? odetchnołem bo było to samo .
Otwórz maske silnika , Stań przodem przy prawym błotniku- ( dla uściślenia od strony pasażera )
Tak troszke pod napędem wycieraczki ,a kąkretniej przy przejściu z czaszy mocowania kolumny Maxperson
w płaską płaszczyzne ku środkowi . w odległości od tej czaszy ok 15cm powinny być.
Dodam jedynie że jak kupiłem swojego golfiaka to ten numer z lewej strony pod szybą był ostatecznym
potwierdzeniem ,a przyznasz wygląda jakby tam kto kartke z tym numerem od spodu w to wycięcie w plastyku włożył
Grzebałem coś przy prawej wycieraczce i patrze jest numer -żyła na karku mi sie naprężyła i dawaj latać
z lewej strony na prawą - chyba wiesz dlaczego ? odetchnołem bo było to samo .
- Pablo Corrado
- Forum Master
Re: gdzie znajduje sie nr nadwozia
No w tym wypadku nie bardzo, bo ten "na podszybiu" widac tylko przez szybe przednią To nie tak jak w MK 4, czy w MK 4seba198666 pisze:na forum piszą ze na scianie grodziowej. sciana grodziowa podszybie jedna cholera w bagażniku jest na 100%
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
Sprzedam:
- seba198666
- Gadatliwa bestia
pewnie ze nie jest naklejka z numerem nadwozia,kodem silnika kodem lakieru i oznaczeniem wyposażeniaQto pisze:ale chyba nie wybity...
seba
tyroszke pozno ale bedzie na przyszłość
1 Tabliczka identyfikacyjna
2 Numer identyfikacyjny pojazdu
Objaśnienie VIN (numer identyfikacyjny pojazdu):
s: Identyfikator producenta na świecie (WMI)
t: Numery uzupełniające
v: Model (Golf Plus : 5M)
w: Numer uzupełniający
x: Rok produkcji
y: Lokalizacja produkcji
z: Numer seryjny
3 Etykieta z danymi pojazdu w komorze na oponę zapasową
a Numer identyfikacyjny pojazdu
b Kod modelu
c Opis modelu
d Kod silnika
e Kod przekładni
f Kod koloru
g Kod identyfikacyjny wyposażenia opcjonalnego, np.: kod typu zawieszenia, kod typu konserwacji (np. QG1 = cały okres użytkowania), kod klimatyzacji i inne
4 Etykieta oleju silnikowego Longlife (QG1)
1 Tabliczka identyfikacyjna
2 Numer identyfikacyjny pojazdu
Objaśnienie VIN (numer identyfikacyjny pojazdu):
s: Identyfikator producenta na świecie (WMI)
t: Numery uzupełniające
v: Model (Golf Plus : 5M)
w: Numer uzupełniający
x: Rok produkcji
y: Lokalizacja produkcji
z: Numer seryjny
3 Etykieta z danymi pojazdu w komorze na oponę zapasową
a Numer identyfikacyjny pojazdu
b Kod modelu
c Opis modelu
d Kod silnika
e Kod przekładni
f Kod koloru
g Kod identyfikacyjny wyposażenia opcjonalnego, np.: kod typu zawieszenia, kod typu konserwacji (np. QG1 = cały okres użytkowania), kod klimatyzacji i inne
4 Etykieta oleju silnikowego Longlife (QG1)
Witam, i nadal nie moge znalesc tego numeru nadwozia, miałem golfa V i tam zeczywiscie był kolo kielicha mcpersona z prawej strony koło błotnika a teraz szukam numeru w golfie V tylko plus. Jesli ktos ma mozliwosc przesłania zdjecia gdzie to sie znajduje to bede niezmiernie wdzieczny pozdrawiam lukasz116@interia.pl
- Pablo Corrado
- Forum Master
Sprzedam:
Sprzedam:
Troszke czasu upłyneło od Twojego zapytania ,i dość dokładnie zostało to w odpowiedziach w tym wątku opisane
Więc albo coś masz skopane albo -no właśnie -podajesz adres e-mail to chyba nie żartuje
Więc albo coś masz skopane albo -no właśnie -podajesz adres e-mail to chyba nie żartuje
Witam, Arianm dziekuje za super foto, jeszcze raz sprawdze czy mam tam numer, jak sie temat wyjasni to opisze Wan całą historie (nie spotykana historie). Pozdrawiam
Witam,Arianm bardzo dokładnie opisał gdzie znajduje się VIN ale zapomniał o numerach ukrytych,o których nie wie.Od czasu kiedy kryminalni skasowali mi auto wiem o wszystkich lokalizacjach nr VIN.Jak mogę pomóc lub kogoś załamać podaję gdzie znajdują się nr VIN w VW GOLF PLUS 2008r.
1.w dolnym rogu przedniej szyby z lewej strony
2.na mocowaniu kolumny przedniego prawego amortyzatora(słabo widoczny)
3.naklejka na słupku między przednimi a tylnymi drzwiami od strony kierowcy(z podanymi masami dopuszczalnymi)
4.pod tapicerką tylnego mniejszego siedzenia(żeby go sprawdzić należy to siedzenie wykręcić)
5.no i najważniejsze po czym mnie namierzyli:jedzcie do serwisu VW w celu przekodowania kluczyka.No i wtedy okazało się że kody w moim kluczyku są przypisane do auta o innym VIN-e.
Pozdrawiam i życzę wam żeby te wszystkie VIN-y się zgadzały.
1.w dolnym rogu przedniej szyby z lewej strony
2.na mocowaniu kolumny przedniego prawego amortyzatora(słabo widoczny)
3.naklejka na słupku między przednimi a tylnymi drzwiami od strony kierowcy(z podanymi masami dopuszczalnymi)
4.pod tapicerką tylnego mniejszego siedzenia(żeby go sprawdzić należy to siedzenie wykręcić)
5.no i najważniejsze po czym mnie namierzyli:jedzcie do serwisu VW w celu przekodowania kluczyka.No i wtedy okazało się że kody w moim kluczyku są przypisane do auta o innym VIN-e.
Pozdrawiam i życzę wam żeby te wszystkie VIN-y się zgadzały.