Witam.
Zbliża mi się duży przegląd w moim emerycie mk4 ahf i potrzebuje spisu elementów zawieszania na przód które muszę zakupić i jakiej firmy?
Na wymianę idzie wszystko oprócz amortyzatorow i sprężyn .
Które pomoże?
[mk4] Spis elementów zawieszenia przód
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Re: Spis elementów zawieszenia przód
Wejdź sobie na stronę sachsa i tam dobierzesz sobie wszystko łącznie z nr katalogowymi. Co do firmy to wybieraj Lemfordera. Jestem właśnie po takim remoncie zawieszenia i jest mega dobrze. Oczywiście tuleje wahacza załóż pełne.
-
- Forum Master
Tak jak kolega radzi, kup lemfordera z wyjątkiem poduszek stabilizatora kup oryginały w aso około 30szł sztuka a masz pewność ze nie będą piszczeć.
jeżeli całość to do wymiany: sworzeń wahacza, końcówka drążka kierowniczego, drążek kierowniczy, poduszka stabilizatora, łącznik stabilizatora, tuleje wahacza- kup pełną z audi s3, poduszka amortyzatora wraz z łożyskiem. Wszystko oczywiście po 2 sztuki
jeżeli całość to do wymiany: sworzeń wahacza, końcówka drążka kierowniczego, drążek kierowniczy, poduszka stabilizatora, łącznik stabilizatora, tuleje wahacza- kup pełną z audi s3, poduszka amortyzatora wraz z łożyskiem. Wszystko oczywiście po 2 sztuki
Ok dzięki panowie.
Ile uczciwy mechanik powinien wziąść za wymianę tego wszystkiego?
Ile uczciwy mechanik powinien wziąść za wymianę tego wszystkiego?
-
- Forum Master
Nikt CI tego nie powie, ceny są rożne wszytko zależy gdzie będziesz to robił, w aso czy w zwykłym warsztacie, czy mieszkasz w centrum dużego miasta czy gdzieś w Bieszczadach.
Musisz przyjąć zasadę ile za części tyle za robociznę. To tak pobieżnie wycenisz. Ja za całość roboty zapłaciłem 900 ale to było dosłownie całe zawieszenie robione łácznie z gumami w sankach i maglownicą. Części kupowałem sam.