Chciałem sobie zdjąć przedni zderzak, sprawdziłem jak się go zdejmuje, znalazłem nawet filmik. Pod spodem po dwie 17 z każej strony. Po środku jest 13 która trzyma belkę i jej nie wolno odkręcac.
Nie mam kanału, także kładem się na ziemi pod samochodem i jakoś tam wsadzałem łeb. Śruby ładnie puszczały, to najpierw poluzowałem sobie jedną stronę, potem drugą, co by można było grzechotką odkręcić a nie długim kluczem. i zabieram się za ich odkręcenie.. Wykręcam sobie jedną, wyszła.. potem drugą, już puszcza i.. jeb! belka od silnika odpadła

Jeszcze brakuje żeby mi coś to w silniku uszkodziło bo to przecież wszystko przegięło i naprężyło się.
Okazało się że 13tka trzymająca belkę, no nie trzymała jej i belka trzymała się na śrubach zderzaka. Otwór na nią zamiast być na środku to był na krawędzi...
Udało mi się przyczepić ją z powrotem razem ze zderzakiem.. Bo innej opcji nie było.
I teraz pytanie jest takie.. Czy w ogóle da się to naprawić, tzn tą 13tkę.. Bo ja nie rozumiem dlaczego otwór na tą 13tkę jest przesunięty. Tam jest jakaś płytka ? to jest jakaś podkładka czy ki *#cenzura#* ? Czy może to jakoś jest pływające i jak silnik był przegięty to dlatego otwór był gdzie indziej...bo to jest nie realne aby to się przesunęło, jeżeli to nie jest pływające..
Chyba że korozja i to się rozpadło jakoś. Lub może poduszki ? Bo już odkryłem co mi puka w zawieszeniu przy okazji. Tam jest łącznie 5 poduszek.. po dwie na tych belkach i one wyglądają nieciekawie, i jedna po środku duża od silnika. I jak te poduszki są zwalone, a to przecież pracuje, rusza się, to może jakaś tą 13 wyrwało ? Bo wtedy obciążenie idzie tylko na tę 13tkę. jak dobrze myślę.
Tak to wygląda. Widać, że ten otwór na śrubę jest na krawędzi a nie po środku.

Drugi pytanie jak się wymienia te poduszki bo i przy okazji to chciałem zrobić.